Belasting (kg) voor- en achteras

Algemeen Golf & Jetta VI, VII
Frosty
Posts: 5
Lid sinds: 29 Oct 2013

Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor Frosty » 27 mei 2019 21:10

Beste,

Waar ik maar niet uitkom is het volgende.
Ik ben in het bezit van een Golf 7 1.0 TSI. Nu weet ik wat de auto weegt en wat de maximale belasting in KG mag zijn. Dat is gewoon op te zoeken in het instructieboekje en op internet.
Maar ik zou graag willen weten wat het ledig gewicht is wat op voor- en (m.n.) de achteras rust? Omdat ik alleen dán weet wat er aan gewicht bij mag.

Voor vakantie maken we altijd gebruik van een dakkoffer en nu komt daar een fietsendrager bij met, inderdaad, fietsen. Nu heb ik zitten rekenen en vermoed dat ik inclusief alles tegen het maximaal toelaatbare gewicht aan kom te zitten of er misschien wel overheen ga.

Mijn VW-dealer (vd Udenhout) en VW Nederland weten niet het antwoord op deze vraag, zover is ondertussen duidelijk. Misschien dat iemand hier mij kan en wil helpen.

Bedankt voor het meedenken.

 Gebruikersavatar
DrEd
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 180
Lid sinds: 30 Sep 2015

Re: Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor DrEd » 28 mei 2019 16:19

Je kan op de website van het RDW https://ovi.rdw.nl/ je kenteken invoeren. Daar kun je dus de maximale aslast (voor en achter) terugvinden. In wat voor verhouding je carrosserie op die voor- achteras rust, krijg je niet boven tafel. Maar daar is misschien wel meer over te vinden.
Deep Black Pearl Golf VII 1.6 TDI Oettinger~150pk/330Nm @CTN

Gebruikersavatar
golfvariant2000
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 831
Lid sinds: 5 Jun 2006

Re: Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor golfvariant2000 » 28 mei 2019 17:45

RDW geeft alleen de maximale last aan.
Als van Udenhout en VW Nederland al geen antwoord kunnen geven, blijft er nog maar 1 ding over.
Op de weegschaal......

Hildo 8)
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Golf 7 Variant Comfortline 1.4 liter 122 pk/200 Nm

NielsMK4 schreef:Hildo, jij bent nu officieel de VW Eindbaas voor mij

Rallyegolf20vt
Posts: 36
Lid sinds: 20 Mar 2007

Re: Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor Rallyegolf20vt » 30 mei 2019 10:14

Voor mijn rdw keuring moest ik ook de aslasten weten en of ik niet te zwaar was met de nieuwe motor. Ben toen naar de oud ijzerboer gereden welke een weegbrug heeft en gevraagd of ze mij hiermee konden helpen. Eerst de vooras erop , toen doorgereden en hele auto er op , daarna alleen achteras.Zij hebben toen de gewichten opgeschreven en wist ik waar ik stond met de aslasten. Je zult dan ook zien dat het totaal niet klopt met wat op het kenteken staat.

Frosty
Posts: 5
Lid sinds: 29 Oct 2013

Re: Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor Frosty » 14 jun 2019 09:32

Sorry voor m'n late reactie. Ik denk inderdaad dat wegen het enige is dat overblijft. Na wat over en weer bellen/mailen met VW Nederland komen ze niet veel verder dan kijken op het kentekenbewijs. Maar dat geeft niet de belasting voor/achteras weer.

Bedankt voor het meedenken :-)

Frosty
Posts: 5
Lid sinds: 29 Oct 2013

Re: Belasting (kg) voor- en achteras

Berichtdoor Frosty » 14 jun 2019 09:34

Rallyegolf20vt schreef:Voor mijn rdw keuring moest ik ook de aslasten weten en of ik niet te zwaar was met de nieuwe motor. Ben toen naar de oud ijzerboer gereden welke een weegbrug heeft en gevraagd of ze mij hiermee konden helpen. Eerst de vooras erop , toen doorgereden en hele auto er op , daarna alleen achteras.Zij hebben toen de gewichten opgeschreven en wist ik waar ik stond met de aslasten. Je zult dan ook zien dat het totaal niet klopt met wat op het kenteken staat.


Ik vind het gewicht bij onze vuilstort ook al zo afwijken. Je wordt gewogen mét troep en later zonder troep. En het verschil in KG moet je dan betalen.


Terug naar “Golf & Jetta VI, VII Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast