dynamo vervangen

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
Gebruikersavatar
schapekop
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 61
Lid sinds: 4 May 2008

dynamo vervangen

Berichtdoor schapekop » 21 dec 2008 10:46

hoi ik heb een golf 3 cabrio en stond met een lege accu dus denk me accu is dood
andere accu dr op gedan en die was na 2 dagen ok dood.., :|

dus nou heb ik een andere dynamo gehaald in de hoop dat ie dan weer bij laait..,

maar nu zit ik met het probleem dat ik die aandrijf riem van de dynamo dr niet meer op krijg...,

is hier een truukje voor.., :???:

groetjes max

 



Gebruikersavatar
willie
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 739
Lid sinds: 22 Apr 2006
Locatie: zoetermeer

Berichtdoor willie » 21 dec 2008 11:12

onder je dynamo zit een veer
die drukt je dynamo omhoog
dus bout los,dynamo naar beneden drukken bout vast
riem erom en bout los,staat ie gelijk op spanning
bedenk goed,wat je met je laatste vw doet....

Gebruikersavatar
pigeon
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 359
Lid sinds: 4 Oct 2006

Berichtdoor pigeon » 21 dec 2008 11:17

oh ter aanvulling, met de hand ietsie strakker aandrukken, dus iets verder dan de veer hem zou aandrukken. Wil gebeuren dat met nat weer zoals nu, de veer niet genoeg spanning levert, succes!

Gebruikersavatar
schapekop
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 61
Lid sinds: 4 May 2008

Berichtdoor schapekop » 21 dec 2008 11:24

als ik hem helemaal in druk krijg de riem er niet omheen..., t is net dat op staande randje waar ie niet over heen wil.., maar al trek ik uit alle magt hij wil er niet over heen

Gebruikersavatar
willie
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 739
Lid sinds: 22 Apr 2006
Locatie: zoetermeer

Berichtdoor willie » 21 dec 2008 11:28

je moet echt je dynamo ff goed naar beneden drukken,kost wat kracht
bedenk goed,wat je met je laatste vw doet....

Gebruikersavatar
willie
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 739
Lid sinds: 22 Apr 2006
Locatie: zoetermeer

Berichtdoor willie » 21 dec 2008 11:29

als je m wel een klein stukje er omheen krijgt zet dan een dop op je krukas en draai m er omheen.
bedenk goed,wat je met je laatste vw doet....

Gebruikersavatar
willie
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 739
Lid sinds: 22 Apr 2006
Locatie: zoetermeer

Berichtdoor willie » 21 dec 2008 11:31

hij komt er uiteindelijk ook vanaf he
poelie van de dynamo toch wel even groot als de oude he :-)
bedenk goed,wat je met je laatste vw doet....

Gebruikersavatar
schapekop
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 61
Lid sinds: 4 May 2008

Berichtdoor schapekop » 21 dec 2008 11:31

bedankt willie daar heb ik wat aan ga t gelijk proberen

Gebruikersavatar
willie
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 739
Lid sinds: 22 Apr 2006
Locatie: zoetermeer

Berichtdoor willie » 21 dec 2008 11:35

je kan m ook in zijn vijf zetten en m naar voren trekken als je geen passende dop hebt
bedenk goed,wat je met je laatste vw doet....

Gebruikersavatar
schapekop
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 61
Lid sinds: 4 May 2008

Berichtdoor schapekop » 21 dec 2008 13:14

bedankt voor de tip alls zit weer op zijn plaats.., hopen dat het probleem nou verholpen is


Terug naar “Golf I, II, III, Jetta & Vento Problemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten