Uitvallen en slecht starten Golf 3

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Uitvallen en slecht starten Golf 3

Berichtdoor svennie » 19 jan 2009 21:00

Hoi,
Ik heb al een tijdje het probleem dat mijn Golf 3 1.6i ABU uit '93, tijdens het rijden wel eens uitvalt. Door het rollen slaat hij dan uiteraard weer meteen aan. Dit gebeurd allemaal maar af en toe.
Ook heb ik dit wel eens gehad bij een stoplicht met als gevolg dat de auto even niet meer start. Na 3 of 4 keer proberen, start hij dan meestal weer.
Ook wil de auto wel eens vaker zo niet starten. Meestal als ik dan even wacht en dus ook vaker probeer, dat hij uiteindelijk wel start. Af en toe heb ik hier zelfs meer dan een kwartier voor nodig.

Wat kan dat zijn? Hij gaat donderdag naar de garage en hun weten ook niet wat het is. Want altijd als ik hem daarvoor naar de garage breng, heeft hij nergens last van en functioneert hij gewoon zoals het hoort.

Alvast bedankt voor alle info.
Laatst gewijzigd door svennie op 29 jan 2009 23:53, 1 keer totaal gewijzigd.

 



Bluepower
VWF Junkie
VWF Junkie
Posts: 4135
Lid sinds: 13 Apr 2006

Berichtdoor Bluepower » 19 jan 2009 21:01

Hallgever onder de ontsteking, die begint het te begeven...
Audi TTS
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI APR goodies
Golf 4 GTI big-turbo: blijft 20vt voorlopig....
Corrado 1.8 20vt (500pk in de maak, duurt al eeuwen..)

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 19 jan 2009 21:27

Bluepower schreef:Hallgever onder de ontsteking, die begint het te begeven...


Zeker weten?
Want dat had ik ook al tegen de monteur gezegd. Hij zei: ik kan je de hallgever wel vervangen, maar ik weet niet zeker of dat wel het probleem is.
Dus vandaar dat ik het hier navraag. Niet dat ik iets laat vervangen wat helemaal niet nodig is.

Bluepower
VWF Junkie
VWF Junkie
Posts: 4135
Lid sinds: 13 Apr 2006

Berichtdoor Bluepower » 19 jan 2009 21:42

Kan ook zijn dat het komplete ontstekingshuis kapot aan het gaan is, waardoor de as niet meer lekker draait, en hierdoor dus niet het juiste signaal naar de hallever doorgeeft.
Golfje van mn vrouwtje heeft dit ook gehad, ik was ff een paar maanden niet in NL dus kon het niet verhelpen: auto naar de dealer, die had alles gecontroleerd(zeiden ze) en wilde nu de komplete bedrading gaan doormeten en vervangen..
Gelukkig was toen nog een jonge monteur die dacht: ik heb toch nog een ontstekinghuis kompleet liggen, laat ik het gewoon proberen... Die trok het oude huis los, en het tandwiel dat voor de omwentelingen op de tussenas moet zorgen, miste een groot gedeelte van de vertanding, waardoor ie niet lekker op de tussenas aangreep, en dus kwam het signaal niet lekker door, met precies dezelfde symptomen als bij jou, totdat ie echt niet meer wilde draaien...
Audi TTS
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI APR goodies
Golf 4 GTI big-turbo: blijft 20vt voorlopig....
Corrado 1.8 20vt (500pk in de maak, duurt al eeuwen..)

wolf1
Posts: 30
Lid sinds: 16 Aug 2007

Berichtdoor wolf1 » 19 jan 2009 21:47

Het zou handig zijn als die niet start. Om te kijken of die een vonk heeft of brandstof krijgt. Kan bijvoorbeeld relais van brandstofpomp zijn, of bobine gaan wel eens stuk.

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 19 jan 2009 23:00

OK. Maar het zou dus wel aan te raden zijn om te beginnen met het vervangen van de halgever?
Weet zo niet wat de kosten ervan zijn, maar de monteur zei dat dat in ieder geval goedkoper is dan de brandstofpomp, die het ook kan zijn.

Golftuning
Oud VWF Diender
Oud VWF Diender
Posts: 1816
Lid sinds: 10 Apr 2006
Locatie: Groningen

Berichtdoor Golftuning » 20 jan 2009 09:24

Lijkt behoorlijk op mijn probleem.

Nadat ik de auto had gewassen wilde ie ook slecht starten.
Dacht dus dat het kwam door water op de ontsteking.

Toch aan de loop gekregen en ondervonden dat hij steeds uitviel onder het rijden.

Paar dagen later wilde ie totaal niet meer starten.

Bleek de bobine kapot te zijn.... Dus zou gewoon even je auto laten uitlezen!

Gebruikersavatar
hawkeye
VWF Junkie
VWF Junkie
Posts: 8583
Lid sinds: 11 May 2006

Berichtdoor hawkeye » 20 jan 2009 09:55

Misschien zit de fout in het contactblokje achter het contactslot, ook een veel voorkomende kwaal bij type 3, dan wel en dan weer niet starten en spontaan afslaan. Hou ons op de hoogte.

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 20 jan 2009 13:38

Ik heb de auto hier al een keer voor laten uitlezen, maar gaf geen fouten aan. Dus de bobine is het dan ook niet lijkt mij.
En het is bijmij maar af en toe. Zo rijdt en start hij een week zonder problemen en zo heb ik het probleem wel 3 tot 4 keer op een dag.

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 21 jan 2009 20:32

Niemand die iets met zekerheid kan zeggen?
Morgenvroeg breng ik hem namelijk weg hiervoor.

Gebruikersavatar
pigeon
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 359
Lid sinds: 4 Oct 2006

Berichtdoor pigeon » 21 jan 2009 20:48

spuit voor de zekerheid eens met een plantenspuit gevuld met water de bobine nat, door de nevel kan je zien of er vonken vanaf komen, ik had het ook. Tis een bekend probleem bij de type 3.

Gebruikersavatar
pinkfloyd
VWF Amateur
VWF Amateur
Posts: 1285
Lid sinds: 12 Apr 2006
Locatie: Someren - Eind

Berichtdoor pinkfloyd » 21 jan 2009 23:47

bobine wordt bij een ABU ook niet door de zelfdiagnose gecontroleerd.
VW Passat v6 4motion Highline, Inky Blue
--OLD--
VW New Beetle 'blackmagic' 1.8T Highline

-- VAG-COM 311.2, VASPC, ODIS --

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 22 jan 2009 10:01

Ok. Hij staat nu bij de garage. Morgenmiddag ga ik hem ophalen. Ben benieuwd of het de halgever was dan. DIe gaan ze namelijk in ieder geval vernieuwen.

Gebruikersavatar
dkeune
VWF Amateur
VWF Amateur
Posts: 1291
Lid sinds: 10 Apr 2006
Locatie: Neede

Berichtdoor dkeune » 22 jan 2009 11:23

kan ook gewoon iets simpels als je rotor en verdelerkap zijn, die dingen zorgen ook voor zulke klachten als ze doorslaan door vocht etc
Volkwagen Golf mk3 1.6 55kw Milestone Garage topic

Gebruikersavatar
svennie
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 478
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Heerlen

Berichtdoor svennie » 25 jan 2009 15:31

Ze hebben nu de halgever vervangen en tot nu toe hebik nog nergens last van gehad.
Dus nog een afwachten voordat ik zeker kan zeggen dat het dat was.


Terug naar “Golf I, II, III, Jetta & Vento Problemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten