Xenon Golf 6

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.

Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 1-jan-10, 21:20

Hoi,heb gister 2 originele affabriek Xenon koplampen voor mijn golf 6 gekocht,deze waren afomstig van een schadeauto(golf 6).Heb dus 2 koplampen met aan de onderkant 2 kastjes gemonteerd en 2 adapterkabels.Heb ik nog extra onderdelen nodig om in te bouwen?Had namelijk iets gelezen over een zogenaamde "spanningsregelaar"?En kan iemand mij een beetje wegwijs maken hoe ik het moet inbouwen?Dit ivm storingen,flikkerende lampen ,VAG etc..Of een een adresje waar ik terecht kan?!
Alvast bedankt voor alle moeite!!!!
kaancan
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 9
Sinds: 01-Jan-10

Word VWForum Supporter en surf een jaar bannervrij




Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Ferit » 2-jan-10, 19:42

Je hebt ook automatische hoogteverstelling nodig en een koplampsproei installatie.
Avatar gebruiker
Ferit
VWF Supporter
VWF Supporter
 
Berichten: 3281
Sinds: 19-Oct-08
Plaats: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 4-jan-10, 01:00

Hey Ferit,bedankt voor je reactie man.Ben nog alleen een beetje onzeker over die boordnet gebeuren etc....En VAG com etc.Daar een beetje kennis van???
kaancan
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 9
Sinds: 01-Jan-10

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Ferit » 4-jan-10, 08:24

Ik weet het wel bij een golf 5, daar zit aan de adapter stekker een draad die naar het boordnet gaat.
Dan hoef je alleen nog met vagcom xenon te selecteren.
Avatar gebruiker
Ferit
VWF Supporter
VWF Supporter
 
Berichten: 3281
Sinds: 19-Oct-08
Plaats: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor VWVENTOGT » 4-jan-10, 11:38

Ferit schreef:Je hebt ook automatische hoogteverstelling nodig en een koplampsproei installatie.


Klopt officieel wel, maar automatische hoogteverstelling wordt niet getest bij apk keuring.
Koplampsproeiers heb je wel nodig idd die worden wel getest bij de keuring.
Avatar gebruiker
VWVENTOGT
VWF Rookie
VWF Rookie
 
Berichten: 284
Sinds: 11-Apr-06
Plaats: Hoeven

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 4-jan-10, 22:25

Mijn golf moet pas 2012(augustus) naar de apk,dus daar maak ik me wel tegen die tijd zorgen om.Wellicht heb ik dan al koplampsproeiers al laten inbouwen.Ferit,denkt je dat het bij golf 6 net zo gaat als nij een 5?En dat boordnet gebeuren,waar zit dat precies dan?Op de adapterstekkers die ik heb zit inderdaad ook een draad .Jij misschien interesse in deze klus?Tegen vergoeding uiteraard.
Alvast bedankt ...
kaancan
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 9
Sinds: 01-Jan-10

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor bobbyb » 25-dec-10, 12:44

kaancan

He Kaancan,

Vraagje ik zag dat jij een keer de vraag hebt gesteld hoe je originele xenon op een golf 6 moet inbouwen.

ik heb het een keer eerder gedaan op een jetta 2006, dat was toen koplampen erin,
adapters ertussen aansluiten, 2 kabeltjes doortrekken naar de boordnetmodule (voor de bi-xenon).
coderen met vag com en klaar is kees.

Ik heb nu een golf 6 en wil dat nu ook doen, werkt dit op de zelfde manier? of heb je tips?

greetz!
bobbyb
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 8
Sinds: 02-May-10

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor NickVanDenBrink » 25-dec-10, 20:44

Werkt hetzelfde als golf 5 lampen inbouwen en activeren met VCDS mits je boordnet dat ondersteunt vaak alsje al mistlampen hebt is dit wel het geval echter heb je bij golf 6 2009 bouwjaar kans dat ze nog niet xenon proof zijn. Hier kom je echter alleen achter door hem aan de laptop te gooien.
VCDS Gebruiker:)
Avatar gebruiker
NickVanDenBrink
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 25
Sinds: 25-Dec-10
Plaats: Bemmel

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Super7 » 18-jan-11, 20:16

Vraagje.

Vandaag heeft een onverlaat mijn bumper en koplamp van m'n 6 goed geraakt op de parkeerplaats.. Net nieuw en dan dit...

Nu wil ik de schadeboer vragen of hij niet meteen de xenonkoplampen erin kan zetten.

Ik heb al xenon in de standaardkoplampenbehuizing dat wel..
en no troubles met de VAGcom

Past dat??
Werkt dan ook meteen de automatische hoogteverstelling?
Of onbegonnen werk??
oh ja.. ik heb een Golf GTI VI met koplampsproeiers..
Super7
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 51
Sinds: 14-Dec-09

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Its John » 18-jan-11, 20:22

Dit heb je ook nodig bij de lampen, en je boordnet moet het ondersteunen

Afbeelding

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1357_c325_aLWR-Komplett-Set-Golf-VI-6.html
Avatar gebruiker
Its John
VWF Amateur
VWF Amateur
 
Berichten: 719
Fotos: 3
Sinds: 29-Jul-09
Plaats: Midden Nederland

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor SuperDave » 19-jan-11, 15:37

Setje is goed te doen hoor, je moet alleen een klein beetje verstand hebben van elektronica en kunnen solderen. De module moet op de canbus module worden aangesloten... en met 'snij klemmetjes' werkt dat niet(goed)!

Daarnaast moet je het activeren met VAGCOM
Avatar gebruiker
SuperDave
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 40
Sinds: 21-Jun-07
Plaats: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor benjaminbesems » 21-jan-11, 13:21

---
Laatst bijgewerkt door benjaminbesems op 4-feb-12, 22:03, in totaal 1 keer bewerkt.
Golf VI 2.0TDI
Avatar gebruiker
benjaminbesems
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 8
Fotos: 1
Sinds: 21-Jan-11

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor snake06 » 28-jan-11, 09:34

Waar kun je in vagcom zien welke boordnet je hebt?
hoe kun je de nieuwe boordnet monteren en coderen?
Avatar gebruiker
snake06
VWF Rookie
VWF Rookie
 
Berichten: 156
Sinds: 11-Apr-06
Plaats: Venlo

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor benjaminbesems » 28-jan-11, 15:28

---
Laatst bijgewerkt door benjaminbesems op 4-feb-12, 22:04, in totaal 1 keer bewerkt.
Golf VI 2.0TDI
Avatar gebruiker
benjaminbesems
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 8
Fotos: 1
Sinds: 21-Jan-11

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor snake06 » 28-jan-11, 19:47

super bedankt.
dat is nog eens duidelijk :tu:
Avatar gebruiker
snake06
VWF Rookie
VWF Rookie
 
Berichten: 156
Sinds: 11-Apr-06
Plaats: Venlo

Volgende

Keer terug naar Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran Problemen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast