Xenon Golf 6

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
kaancan
Posts: 9
Lid sinds: 1 Jan 2010

Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 01 jan 2010 21:20

Hoi,heb gister 2 originele affabriek Xenon koplampen voor mijn golf 6 gekocht,deze waren afomstig van een schadeauto(golf 6).Heb dus 2 koplampen met aan de onderkant 2 kastjes gemonteerd en 2 adapterkabels.Heb ik nog extra onderdelen nodig om in te bouwen?Had namelijk iets gelezen over een zogenaamde "spanningsregelaar"?En kan iemand mij een beetje wegwijs maken hoe ik het moet inbouwen?Dit ivm storingen,flikkerende lampen ,VAG etc..Of een een adresje waar ik terecht kan?!
Alvast bedankt voor alle moeite!!!!

 



Gebruikersavatar
Ferit
VWF Average
VWF Average
Posts: 2794
Lid sinds: 19 Oct 2008
Locatie: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Ferit » 02 jan 2010 19:42

Je hebt ook automatische hoogteverstelling nodig en een koplampsproei installatie.

kaancan
Posts: 9
Lid sinds: 1 Jan 2010

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 04 jan 2010 01:00

Hey Ferit,bedankt voor je reactie man.Ben nog alleen een beetje onzeker over die boordnet gebeuren etc....En VAG com etc.Daar een beetje kennis van???

Gebruikersavatar
Ferit
VWF Average
VWF Average
Posts: 2794
Lid sinds: 19 Oct 2008
Locatie: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Ferit » 04 jan 2010 08:24

Ik weet het wel bij een golf 5, daar zit aan de adapter stekker een draad die naar het boordnet gaat.
Dan hoef je alleen nog met vagcom xenon te selecteren.

Gebruikersavatar
VWVENTOGT
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 308
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Hoeven

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor VWVENTOGT » 04 jan 2010 11:38

Ferit schreef:Je hebt ook automatische hoogteverstelling nodig en een koplampsproei installatie.


Klopt officieel wel, maar automatische hoogteverstelling wordt niet getest bij apk keuring.
Koplampsproeiers heb je wel nodig idd die worden wel getest bij de keuring.

kaancan
Posts: 9
Lid sinds: 1 Jan 2010

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor kaancan » 04 jan 2010 22:25

Mijn golf moet pas 2012(augustus) naar de apk,dus daar maak ik me wel tegen die tijd zorgen om.Wellicht heb ik dan al koplampsproeiers al laten inbouwen.Ferit,denkt je dat het bij golf 6 net zo gaat als nij een 5?En dat boordnet gebeuren,waar zit dat precies dan?Op de adapterstekkers die ik heb zit inderdaad ook een draad .Jij misschien interesse in deze klus?Tegen vergoeding uiteraard.
Alvast bedankt ...

bobbyb
Posts: 7
Lid sinds: 2 May 2010

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor bobbyb » 25 dec 2010 12:44

kaancan

He Kaancan,

Vraagje ik zag dat jij een keer de vraag hebt gesteld hoe je originele xenon op een golf 6 moet inbouwen.

ik heb het een keer eerder gedaan op een jetta 2006, dat was toen koplampen erin,
adapters ertussen aansluiten, 2 kabeltjes doortrekken naar de boordnetmodule (voor de bi-xenon).
coderen met vag com en klaar is kees.

Ik heb nu een golf 6 en wil dat nu ook doen, werkt dit op de zelfde manier? of heb je tips?

greetz!

Gebruikersavatar
NickVanDenBrink
Posts: 25
Lid sinds: 25 Dec 2010
Locatie: Bemmel

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor NickVanDenBrink » 25 dec 2010 20:44

Werkt hetzelfde als golf 5 lampen inbouwen en activeren met VCDS mits je boordnet dat ondersteunt vaak alsje al mistlampen hebt is dit wel het geval echter heb je bij golf 6 2009 bouwjaar kans dat ze nog niet xenon proof zijn. Hier kom je echter alleen achter door hem aan de laptop te gooien.
VCDS Gebruiker:)

Super7
Posts: 45
Lid sinds: 14 Dec 2009

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Super7 » 18 jan 2011 20:16

Vraagje.

Vandaag heeft een onverlaat mijn bumper en koplamp van m'n 6 goed geraakt op de parkeerplaats.. Net nieuw en dan dit...

Nu wil ik de schadeboer vragen of hij niet meteen de xenonkoplampen erin kan zetten.

Ik heb al xenon in de standaardkoplampenbehuizing dat wel..
en no troubles met de VAGcom

Past dat??
Werkt dan ook meteen de automatische hoogteverstelling?
Of onbegonnen werk??
oh ja.. ik heb een Golf GTI VI met koplampsproeiers..

Gebruikersavatar
Its John
VWF Rookie
VWF Rookie
Posts: 664
Lid sinds: 29 Jul 2009
Locatie: Midden Nederland

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor Its John » 18 jan 2011 20:22

Dit heb je ook nodig bij de lampen, en je boordnet moet het ondersteunen

Afbeelding

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1357_c325_aLWR-Komplett-Set-Golf-VI-6.html

Gebruikersavatar
SuperDave
Posts: 25
Lid sinds: 21 Jun 2007
Locatie: Alkmaar

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor SuperDave » 19 jan 2011 15:37

Setje is goed te doen hoor, je moet alleen een klein beetje verstand hebben van elektronica en kunnen solderen. De module moet op de canbus module worden aangesloten... en met 'snij klemmetjes' werkt dat niet(goed)!

Daarnaast moet je het activeren met VAGCOM

Gebruikersavatar
benjaminbesems
Posts: 8
Lid sinds: 21 Jan 2011

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor benjaminbesems » 21 jan 2011 13:21

---
Laatst gewijzigd door benjaminbesems op 04 feb 2012 22:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Golf VI 2.0TDI

snake06
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 149
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Venlo

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor snake06 » 28 jan 2011 09:34

Waar kun je in vagcom zien welke boordnet je hebt?
hoe kun je de nieuwe boordnet monteren en coderen?

Gebruikersavatar
benjaminbesems
Posts: 8
Lid sinds: 21 Jan 2011

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor benjaminbesems » 28 jan 2011 15:28

---
Laatst gewijzigd door benjaminbesems op 04 feb 2012 22:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Golf VI 2.0TDI

snake06
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 149
Lid sinds: 11 Apr 2006
Locatie: Venlo

Re: Xenon Golf 6

Berichtdoor snake06 » 28 jan 2011 19:47

super bedankt.
dat is nog eens duidelijk :tu:


Terug naar “Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran Problemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast