Welke accu mag erin.

Tuning en Styling van Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor ritesh086@live.nl » 11-feb-11, 21:36

hallo

heb een vraagje als je een powercap koop is 1farad voldoende of meer
ritesh086@live.nl
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 64
Sinds: 21-Jul-09

Word VWForum Supporter en surf een jaar bannervrij




Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor 6n-driver » 12-feb-11, 09:41

Kijk ff op de site van rondevries.nl... die hebben genoeg powercaps... minimaal 1 Farad nemen, maar 1,5 of 2 kan ook hoor...

Gewoon monteren en je bent van al het gekloot af :tu:
Custom06 member, http://www.facebook.com/custom06
And also: http://www.facebook.com/DubWheels01

Rides:
Scirocco 2.0TFSI DSG
Golf MK4
Arosa MK2
Avatar gebruiker
6n-driver
VWF Average
VWF Average
 
Berichten: 6296
Sinds: 14-Jun-06

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor ritesh086@live.nl » 12-feb-11, 10:33

Hey 6n-driver

bedankt ga het proberen.
ritesh086@live.nl
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 64
Sinds: 21-Jul-09

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor Xizer » 12-feb-11, 17:50

JorikGolf3 schreef:En je kan ook niet zomaar '' ff '' een veel zwaardere accu plaatsen, dan moet je de dynamo ook meenemen! ;)


Dat heb ik vaker gehoord, kun je dit misschien eens nader proberen toe te lichten?
Vladi schreef:Sorry man, maar je gedraagt je wel als een kind van 6. :lol:
Xizer
VWF Average
VWF Average
 
Berichten: 2556
Sinds: 26-Apr-08
Plaats: Limbricht

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor JorikGolf3 » 12-feb-11, 17:53

Xizer schreef:
JorikGolf3 schreef:En je kan ook niet zomaar '' ff '' een veel zwaardere accu plaatsen, dan moet je de dynamo ook meenemen! ;)


Dat heb ik vaker gehoord, kun je dit misschien eens nader proberen toe te lichten?


ritesh086@live.nl schreef:Ok

hartstikke bedankt weet je ook waar je ze kan kopen.
In de omgeving van Dordrecht.

Omdat je origineel een lichtere accu in je auto hebt zitten. daar is je dynamo op afgestemd zegmaar. de dynamo is zo gemaakt dat hij bijv. jou 55AH accu goed bij kan laden en ook vol kan houden.
Als jij ineens een ik noem maar wat 75AH accu gaat monteren, is de capaciteit van de dynamo niet groot genoeg om deze accu vol te krijgen/vol te houden..
SNap evousz? :tu:
Golf MKIII / 1.4_CL '92 (ex)
Golf MKIII / 2.0 GTI '94 (ex)
Golf MKII / 1.6 C '85
Avatar gebruiker
JorikGolf3
VWF Amateur
VWF Amateur
 
Berichten: 1229
Fotos: 42
Sinds: 14-Sep-10
Plaats: Aalten

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor Xizer » 12-feb-11, 18:40

Nee om eerlijk te zijn nog niet helemaal. Een auto gaat niet meer stroom verbruiken zodra jij er een grotere accu in zet, en je dynamo gaat uiteraard ook niet meer of minder laden. Dus als jij een stukje gereden hebt heeft de dynamo de verbruikte stroom toch weer bijgeladen? Of die stroom nou uit een grote of kleine accu komt, de hoeveel die verbruikt wordt blijft toch hetzelfde?

Ik kan me voorstellen dat wanneer jij de wagen start, 1 straat rijdt, de wagen doet uitzetten en weer doet starten, weer een straat rijd etc dat je dan met een lege accu komt te staan...
Vladi schreef:Sorry man, maar je gedraagt je wel als een kind van 6. :lol:
Xizer
VWF Average
VWF Average
 
Berichten: 2556
Sinds: 26-Apr-08
Plaats: Limbricht

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor JorikGolf3 » 12-feb-11, 18:44

Xizer schreef:Nee om eerlijk te zijn nog niet helemaal. Een auto gaat niet meer stroom verbruiken zodra jij er een grotere accu in zet, en je dynamo gaat uiteraard ook niet meer of minder laden. Dus als jij een stukje gereden hebt heeft de dynamo de verbruikte stroom toch weer bijgeladen? Of die stroom nou uit een grote of kleine accu komt, de hoeveel die verbruikt wordt blijft toch hetzelfde?

Ik kan me voorstellen dat wanneer jij de wagen start, 1 straat rijdt, de wagen doet uitzetten en weer doet starten, weer een straat rijd etc dat je dan met een lege accu komt te staan...

Ja dan heb je het over normaal gebruik. wat nou als je er (zoals waar het hier om gaat) een zware versterker aan gaat hangen. en JUIST je accu vervangen hebt voor een zwaardere omdat de originele dit niet trekt?
Golf MKIII / 1.4_CL '92 (ex)
Golf MKIII / 2.0 GTI '94 (ex)
Golf MKII / 1.6 C '85
Avatar gebruiker
JorikGolf3
VWF Amateur
VWF Amateur
 
Berichten: 1229
Fotos: 42
Sinds: 14-Sep-10
Plaats: Aalten

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor Xizer » 12-feb-11, 19:16

Duidelijk! Thanks voor de toelichting! ;)
Vladi schreef:Sorry man, maar je gedraagt je wel als een kind van 6. :lol:
Xizer
VWF Average
VWF Average
 
Berichten: 2556
Sinds: 26-Apr-08
Plaats: Limbricht

Re: Welke accu mag erin.

Berichtdoor ritesh086@live.nl » 18-feb-11, 20:22

Beste mensen,

Heb vandaag een condensator (powercap van 1 farad) ingebouwd maar heb nu nog steeds het probleem dat mijn verlichting mee gaat op het geluid, bas van het muziek. Wie heeft er raad voor mij. Hoop snel wat van jullie te horen.

MVG Bora
ritesh086@live.nl
VWF nieuweling
VWF nieuweling
 
Berichten: 64
Sinds: 21-Jul-09

Vorige

Keer terug naar Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran Tuning & Styling

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast