KR swap mk1: loopt slecht

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
Gebruikersavatar
Krentenbol
VWF Nieuweling
VWF Nieuweling
Posts: 207
Lid sinds: 22 Nov 2010
Locatie: Hardinxveld-Giessendam

KR swap mk1: loopt slecht

Berichtdoor Krentenbol » 17 mei 2019 15:52

Hallo allemaal! Ik ben over de afgelopen jaren (project op laag pitje) bezig geweest om een KR in mijn Golf 1 cabrio te leggen. Super leuk en we zijn al een heel eind! Hij hangt en loopt, maar echt lekker lopen doet hij nog niet. Ik heb echt al VEEL gedaan, maar er is nog het een en ander wat niet helemaal klopt:

-De kleppen tikken en nadat ik er ATF bij heb gedaan werd dit minder. Via via ken ik een motorreviseur en die zei dat dit in principe goed moet komen zo. Even warm laten lopen, olie en filter wisselen en in 1000km ben ik er vanaf. Dat geloven we dan maar.
-De motor is voor nu geen hele rustige loper. Erg hoog stationair (toerenteller doet het nog niet, maar ik gok over de 2000 toeren). Plots gas geven betekent dat hij eerst even inhoudt en daarna wil hij best doorzetten in toeren. Zodra ik de vollastschakelaar raak, gaat hij ECHT rot lopen en valt uit. Hier zit dus nog duidelijk iets mis en ik heb hier verder nog niet naar gekeken. Filmpje van hoe hij loopt, komt eraan: https://drive.google.com/open?id=1CCcVI ... fGZlj002Un
- De stationairregelaar is niet volledig aangesloten denk ik. Ik heb losse draden en deze een op een over gezet vanaf een voorbeeld. Er blijven wel 2 pootjes over, wat ik redelijk verdacht vind. Een foto van hoe het zit is bijgevoegd.

Wat er is gedaan:

-Bougies
-Bougiekabels
-Verdeler
-Bobine

Hele injectietraject gewisseld (vanaf brandstoffilter en luchtweger tot en met het inlaatspruitstuk met injectoren. Reageert nergens op remmenreiniger en injectoren verstuiven netjes).

Kabelboom bij de motor van de donor was niet je van het, dus die ook gewisseld. Ik twijfel nog wel of ik alle aardepunten van het blok op de juiste plaatsen aan de carrosserie heb bevestigd. Dit ga ik nog nalopen.

Wat ik nog moet doen:
- Opvoerpomp loshalen om te kijken of die zeef schoon is
- Vacuumslangen vervangen. Heb nieuwe liggen en die gaan er komende week op
- Uitlaat eronder (maakt het ook makkelijker te horen hoe goed hij loopt natuurlijk)
- Allerhande zaken voor APK nalopen en schakelmechanise weer strak krijgen.

Waar kan ik nog naar kijken om deze zomer kei-hard te genieten van de zon? Vliegvakanties uitgesloten.
Bijlagen
IMG_20190425_134731.jpg
IMG_20190425_134811.jpg
IMG_20190425_134805.jpg
IMG_20190425_134749.jpg

 Terug naar “Golf I, II, III, Jetta & Vento Problemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast