SEAT Ibiza best beoordeeld na 100.000km duurtest AutoBild

Nieuws over het automerk Seat
Gebruikersavatar
Meller
Oud VWF Diender
Oud VWF Diender
Posts: 14512
Lid sinds: 5 Jan 2010
Locatie: Noord-Holland

SEAT Ibiza best beoordeeld na 100.000km duurtest AutoBild

Berichtdoor Meller » 06 sep 2011 15:30

Leusden, 15 augustus 2011 – Wat SEAT Ibiza-rijders allang wisten, is door het gerenommeerde en toonaangevende Duitse automagazine Auto Bild recent bevestigd: wat reparatiekosten en betrouwbaarheid betreft is de SEAT Ibiza in zijn segment ongeëvenaard. Ruim 100.000 kilometer lang onderwierp Auto Bild de Ibiza 1.4 16V Sport aan een loodzware test. Het resultaat? Een topscore van 1 waarmee hij door Auto Bild zeer warm aanbevolen wordt en € 4,58 aan totale reparatiekosten voor een gloeilampje. Deze week is de uitgebreide test ook te lezen in Nederlands grootste automagazine en Auto Bild’s zusteruitgave, AutoWeek.

Afbeelding

Na in totaal 103.445 kilometer eindigde de Ibiza-duurtesttocht van Auto Bild recent bij de SEAT-fabriek in het Spaanse Martorell, nabij Barcelona, waar de auto onder het toeziend oog van de Duitse DEKRA tot op het kleinste onderdeel uit elkaar werd gehaald, doorgemeten, beoordeeld en zeker ook bewonderd. Want de concluderende testresultaten van Auto Bild liegen er niet om: “De SEAT Ibiza bereikte zijn einddoel nog steeds voorzien van de oorspronkelijke set remschijven en –blokken. Hij heeft geen ongeplande bezoeken aan de garage gebracht en hij heeft geen druppel olie verbruikt.”

Afbeelding

Ook het interieur werd bijzonder positief beoordeeld. “De stoelen zijn tot aan het einde toe stevig gebleven, met een uitstekende zijdelingse ondersteuning, en de stof ervan behield zo’n hoog kwaliteitsniveau dat we bij de demontage van de stoelen het vermoeden hadden dat iemand stiekem, toen we even niet keken, nieuwe exemplaren in de auto had gemonteerd.”

Afbeelding

De prestaties van de motor werden eveneens hoog gewaardeerd. Volgens het testrapport “heeft hij niet alleen op briljante wijze het hoofd geboden aan de marathonduurtest, maar aan het einde waren zijn prestaties en acceleratiewaarden nog verder verbeterd”.

Zelden zo doeltreffend
De eindconclusie van Auto Bild vatte de resultaten van de afzonderlijke onderdelen krachtig samen: “SEAT gaat met het beste concernresultaat uit de geschiedenis van onze duurtest aan de haal. Wat ook een overwinning voor het VW-concern is, want de Ibiza-componenten werden binnen de VW-familie al miljoenen keren ingebouwd – maar waren zelden zo doeltreffend.”

De uitstekende testresultaten waren voor Auto Bild dan ook reden om de Ibiza tot best geteste auto ooit in de klasse van de kleine auto’s uit te roepen, met als enige het beoordelingscijfer 1. In de totale rangschikking van 77 door Auto Bild beoordeelde duurtestauto’s bezet de Ibiza nu als beste kleine auto de vijfde positie, vóór diverse modellen van gerenommeerde merken als BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Ford en Opel.

Ibiza duurtest over 100.000 km deze week in AutoWeek
Gezien de uitzonderlijk hoge score die de Ibiza in deze loodzware duurtest behaalde, wordt het testverslag van Auto Bild in alle Europese zusteredities van het magazine doorgeplaatst. Daarom zal ook de Nederlandse uitgave AutoWeek in nummer 33, die vanaf woensdag in de schappen ligt, uitgebreid ingaan op de testresultaten die de Ibiza behaalde.

Afbeelding

De Nederlandse SEAT-importeur is vanzelfsprekend erg verguld met de positieve testresultaten van Auto Bild. “Niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa geniet Auto Bild met de daaraan gelieerde zustermagazines een uiterst betrouwbare reputatie als het gaat om het testen van personenauto’s volgens vastomlijnde testprocedures,” verklaart Bram Leijten, directeur van SEAT Nederland. “Wanneer Auto Bild, en in Nederland AutoWeek, een oordeel over een duurtestauto velt, kun je er zeker van zijn dat dat oordeel gestoeld is op grondige testprocedures door specialisten. Juist daarom zijn wij zo verheugd dat de SEAT Ibiza de best beoordeelde duurtestauto ooit door Auto Bild in deze klasse. In dit segment kiezen veel kopers de Ibiza vanwege zijn dynamische inborst en efficiënte prestaties. De grote betrouwbaarheid, die door Auto Bild nu nog eens benadrukt is, zal de aandacht van een nog breder koperspubliek op ons succesvolle model vestigen.”

Bron: http://www.seat.nl/nieuws

 Terug naar “Seat Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten