SEAT Mii nog veelzijdiger met vijf deuren

Nieuws over het automerk Seat
Gebruikersavatar
TotalCarHifi
Adverteerder
Adverteerder
Posts: 4717
Lid sinds: 1 Aug 2006
Locatie: omgeving alkmaar

SEAT Mii nog veelzijdiger met vijf deuren

Berichtdoor TotalCarHifi » 06 feb 2012 11:04

SEAT breidt de line-up van de Mii, SEAT’s kleine, moderne stadsauto, uit met een nog veelzijdigere vijfdeursversie. Dankzij die twee extra achterdeuren combineert de supercompacte Mii volop rijplezier met een sportief voorkomen en optimale bruikbaarheid.

Afbeelding

De Mii scoort hoog op het gebied van brandstofverbruik en efficiency dankzij het lichtgewicht concept en de efficiënte aandrijflijnen. Dankzij een start-stopsysteem, energierecuperatie en aanvullende maatregelen om het verbruik te verbeteren, brengt de Mii Ecomotive slechts 4,1 liter brandstof op 100 kilometer op de schaal, wat zich vertaalt in een CO2-uitstoot van maar 96 gram/km voor de 44 kW/60 pk versie en 4,2 liter en 98 gram voor de variant met 55 kW75 pk.

“De Mii is ongekend positief uit de startblokken gekomen. De reacties van de media en consumenten zijn zeer lovend,” licht James Muir, President van SEAT, S.A., toe. “Met zijn herkenbare SEAT-identiteit, zijn jonge uitstraling en de hoge kwaliteitsnormen zal zeker ook de vijfdeurs Mii een belangrijk deel van het sub-compact segment gaan veroveren. Dat maakt de Mii tot een belangrijk element in onze bedrijfsstrategie. De Mii symboliseert de start van het meest uitgebreide modellenoffensief in de geschiedenis van SEAT.”

Afbeelding

Nog veelzijdiger dankzij vijf deuren
De compacte proporties, waaronder een lengte van slechts 3,56 meter, maken de Mii tot de perfecte metgezel voor in de stad. Toch biedt hij door het optimaal benutten van de ruimte volop plek aan vier inzittenden. Met een inhoud van 251 liter beschikt de Mii bovendien over een van de grootste bagageruimten in deze klasse, die bovendien verder te vergroten is tot 951 met de achterbank neergeklapt.

De nieuwe vijfdeurs biedt een nog grotere bruikbaarheid binnen een ongewijzigd formaat. De achterdeuren bieden een gemakkelijke instap dankzij hun grote openingshoek. Kleine kinderen kunnen eenvoudig in hun kinderstoeltjes worden vastgemaakt en tassen vinden gemakkelijk een plekje achter de voorstoelen. Dankzij de compacte afmetingen zijn de portieren ook in kleine parkeervakken simpel te openen.

Afbeelding

Het gevoel van ruimte in de auto wordt naast de zeer grote glasoppervlakken voor een auto van dit formaat nog verder versterkt dankzij het optionele panoramische schuifdak. Het glazen paneel schuift over een groot deel van de lengte van het dak naar achteren, met een groots uitzicht voor alle inzittenden tot gevolg. Om te voorkomen dat de binnentemperatuur op warme dagen te ver oploopt, is de Mii uitgerust met een verschuifbare blindering die voor het dak geschoven kan worden om zonlicht buiten te houden.

Met het oog op de veiligheid zijn hoofdsteunen achterin en kindersloten op de achterportieren standaard. En net als bij de driedeursversie zorgt City Safety Assist er voor dat de auto in de stad bij lage snelheden tot 30 km/u automatisch remt wanneer er gevaar dreigt.

Sterk karakter
Ook in vijfdeurstrim behoudt de Mii zijn sterke persoonlijkheid en onderscheidende voorkomen. Een belangrijke reden daarvoor zijn de goed gekozen afmetingen, van de breedte van 1,64 meter tot aan de lange wielbasis van 2,42 meter en de uitzonderlijk korte overhangen aan de voor- en achterkant. De steil aflopende achterkant verhult de indrukwekkende interieurruimte van de Mii.

Afbeelding

De twee extra portieren passen naadloos en discreet in het duidelijke zijprofiel van de Mii. De contouren van het dak zijn ongewijzigd gebleven, terwijl ook de achterste dakstijlen hun dikke, krachtige vorm hebben behouden. De lijn van de raampartij ligt iets lager dan die van de driedeurs en wordt aan de zijkant extra benadrukt door de duidelijke schaduwlijn. De forse portiergrepen geven blijk van het hoge kwaliteitsniveau en het solide gevoel die de Mii biedt.

Ecomotive met topscores op het gebied van verbruik
Met het oog op technologie en uitrusting volgt de vijfdeurs Mii de driedeurs naadloos. Onder de motorkap is er keuze uit een compleet nieuwe generatie motoren. De compacte driecilinder met een inhoud van één liter is zeer licht en heeft een soepele loop. Met twee vermogensvarianten (44 kW/60 pk en 55 kW/75 pk) voelt hij lichtvoetig en dynamisch aan, en niet alleen in het stadsverkeer. Het verbruik bedraagt respectievelijk 4,1 en 4,2 liter op 100 kilometer. Met een tankinhoud van 35 liter betekent dat langdurig en veel rijplezier tegen lage gebruikskosten.

Afbeelding

Uniek hulpmiddel
Het innovatieve SEAT Portable System maakt vanzelfsprekend deel uit van de standaarduitrusting van de Mii. Deze innovatieve oplossing met een 5 inch touchscreen kan voor mobiel gebruik uit de auto worden genomen, maar is tegelijkertijd perfect geïntegreerd in de voertuigelektronica van de Mii. Tot zijn vele functies behoren een navigatiesysteem, handsfree bellen met voice control en een boordcomputer. Het SEAT Portable System kan worden gecombineerd met de geïntegreerde radio en de speakers.

De vijfdeurs SEAT Mii arriveert deze zomer op de Nederlandse markt.

bron: http://www.seat.nl

 Gebruikersavatar
Meller
Oud VWF Diender
Oud VWF Diender
Posts: 14512
Lid sinds: 5 Jan 2010
Locatie: Noord-Holland

Re: SEAT Mii nog veelzijdiger met vijf deuren

Berichtdoor Meller » 06 feb 2012 11:30

leuke wagen ! :tu:

maar de up! is toch wat mooier imo.. levertijd zal wel aanzienlijk zijn.. up! is vanaf augustus met 5drs leverbaar.. Mii zal wel in het volgende jaar zitten denk :)


Terug naar “Seat Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast