Skoda Onderhoud

Algemene topics over Skoda
Gebruikersavatar
DarkprojectX
Oud VWF Diender
Oud VWF Diender
Posts: 4160
Lid sinds: 10 Apr 2006

Skoda Onderhoud

Berichtdoor DarkprojectX » 25 aug 2011 13:37

Skoda Onderhoud is er in diverse vormen, hieronder staan verschillende soorten uitgelegd.

Wat kost een onderhoudsbeurt voor mijn Škoda?

In de prijslijst kun je precies opzoeken welke adviesprijzen van toepassing zijn. De prijslijst bevat pakketprijzen. Een pakketprijs betekent dat hierin de benodigde onderdelen en arbeid voor bepaalde vaste werkzaamheden in rekening zijn gebracht. Daarnaast kunnen extra werkzaamheden noodzakelijk zijn die aanvullende kosten met zich mee brengen: denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van vloeistoffen of het vervangen van remvloeistof of een distributieriem.
http://www.skoda.nl/~/media/Skoda/Files ... x?ext=.pdf

Wat is de onderhoudsinterval voor mijn Škoda?

De onderhoudsinterval van je Škoda is afhankelijk van het motortype en modeljaar. In principe geldt dat na elke 15.000 kilometer of in ieder geval één maal per jaar een servicebeurt nodig is. Maar voor de meeste Škoda’s van na 2001 zit het onderhoudsadvies net iets anders in elkaar Deze auto’s zijn afgevuld met een speciaal ontwikkelde oliesoort; deze vallen onder de Variabele Onderhouds Interval (VOI). Is dat voor jouw Škoda het geval, dan herinnert een melding in de auto je tijdig aan de eerstvolgende (te plannen) servicebeurt.
http://www.skoda.nl/rijders/onderhoud-en-reparatie/onderhoud.aspx

Wat is de onderhoudsinterval voor een benzinemotor?

De gebruikelijke onderhoudsinterval van je Škoda met benzinemotor is afhankelijk van de motor en het modeljaar. Meer informatie hierover is te vinden in het instructieboekje van je auto. Je hebt wellicht ook wat aan de informatie bij de vraag ‘Wat is de onderhoudsinterval van mijn Škoda’.
http://www.skoda.nl/over-skoda/veelgestelde-vragen/onderhoud/onderhoudsinterval.aspx

Wat is de onderhoudsinterval voor een dieselmotor?

De onderhoudsinterval van je Škoda met dieselmotor is afhankelijk van de motor en het modeljaar. Meer informatie hierover is te vinden in het instructieboekje van je auto. Je hebt wellicht ook wat aan de informatie bij de vraag ‘Wat is de onderhoudsinterval van mijn Škoda’.

Wat is VOI, en waarom is het bijzonder?

VOI staat voor Variabele Onderhouds Interval. Het bijzondere is dat auto’s met VOI geen vaste service-intervallen hebben: een speciaal ontwikkelde oliesoort is hiervan de reden. Wanneer er een onderhoudsbeurt noodzakelijk is, is afhankelijk van de omstandigheden waarin en de wijze waarop de auto wordt gebruikt, inclusief de rijstijl. Bij gunstig rijgedrag is dat zelfs tot 30.000 km of 2 jaar. Auto’s met VOI hebben een boardcomputer die het onderhoudsmoment bepaalt.

Wat zijn de voordelen van (een auto met) VOI?

De behoefte aan motorolie tijdens de levenscyclus van de auto is aanmerkelijk minder. Een auto met VOI heeft ook minder onderhoudsbeurten nodig, wat zich vertaalt in langere service-intervallen. Er wordt daardoor minder gebruikte olie afgevoerd en dit komt het milieu ten goede.

Welke olie moet ik kiezen voor (een auto met) VOI?

VOI (Variabele Onderhouds Interval) is alleen mogelijk met motorolie die voldoet aan bepaalde normen. Meer informatie over de juiste norm is te vinden in het instructieboekje van je auto of bij je Škoda-dealer. NB: Als er olie wordt gebruikt die voldoet aan een andere norm dan Škoda hanteert, dan geldt de gebruikelijke onderhoudsinterval van één servicebeurt per 15.000 kilometer of in ieder geval één maal per jaar

Welke olie moet ik gebruiken voor mijn Škoda?

Indien je auto is voorzien van VOI (Variabele Onderhouds Interval), dan moet je speciale olie gebruiken. In het instructieboekje van je auto staat nauwkeurig beschreven welke olie dat moet zijn Als je meer wilt weten, staat je Škoda-dealer klaar met aanvullende informatie over de juiste oliesoort.

Hoe houd ik de lak van mijn auto in topconditie?

Informatie over het onderhouden van de lak van je Škoda vind je in het het instructieboekje van je auto. Hierbij alvast een aantal praktische tips:
- Laat stof, vuil en pekel niet lang op de laklaag inwerken. Regelmatig wassen met water en Škoda Wax-shampoo in combinatie met een schone spons en zeem doet wonderen.
- Verwijder vogelpoep zo snel mogelijk. Zuren in de uitwerpselen tasten namelijk de lak aan.
- Zet je auto, inclusief velgen, minimaal 2 keer per jaar in de was. De lak blijft glanzend en beter beschermd.
- Werk kleine lakbeschadigingen snel weg met een Škoda-lakstift. Dit voorkomt erger.

Hoe kan ik kleine lakschade aan mijn Škoda bijwerken?

Kleine lakbeschadigingen aan je Škoda kun je het beste zo snel mogelijk bijwerken. Beschadigingen in de deklaag van je auto kun je bijwerken met een originele lakstift, die verkrijgbaar is bij een officiële Škoda-dealer bij jou in de buurt.

Waarom moet de remvloeistof van mijn Škoda worden vervangen?

Wij adviseren je om de remvloeistof te laten vervangen door je eigen of een andere officiële Škoda-dealer. De remspecialisten spoelen het remsysteem van je auto helemaal schoon. Het remsysteem wordt gevuld met nieuwe originele remvloeistof, waarna het gehele remcircuit nauwkeurig wordt afgesteld.

Wanneer moet ik de remvloeistof van mijn Škoda verversen?

Laat je remvloeistof om de twee jaar vervangen door je Škoda-dealer. Raadpleeg voor meer informatie over remmen en remvloeistof het instructieboekje van je Škoda.

Kan ik zelf de remvloeistof van mijn Škoda verversen?

Wij adviseren je om de remvloeistof te laten vervangen door je eigen of een andere officiële Škoda-dealer. De remspecialisten spoelen het remsysteem van je auto helemaal schoon. Het remsysteem wordt gevuld met nieuwe originele remvloeistof, waarna het gehele remcircuit nauwkeurig wordt afgesteld.

De originele remvloeistof die bij Škoda wordt gebruikt, is van hoogwaardige kwaliteit en vanzelfsprekend door en door getest. Het biedt je de eerstkomende twee jaar weer een maximum aan veiligheid. Raadpleeg voor meer informatie het instructieboekje van je Škoda.

Op de zijkant van autobanden staat een codering. Wat betekent die code?

Om uit te kunnen leggen wat de code op de zijkant van je banden betekent, maken we gebruik van een voorbeeldcode.

Voorbeeldcode: 225/55 R 16 95 Y

225 - bandbreedte in mm

55 - hoogte-breedte verhouding in %

R - code voor de bandenopbouw (R staat voor radiaal)

16 - diameter van de velg in inches

95 - code voor het laadvermogen

Y - maximum snelheidscodering (Y=300 km/h, Q=160 km/h, S=180 km/h, T=190 km/h, H=210, km/h V=240 km/h,
W=270 km/h)

Wil je de banden onder je Škoda vervangen door een andere maat banden en velgen? We adviseren je om dan even contact op te nemen met een officiële Škoda-dealer in jouw regio.

Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

Controleer de bandenspanning van de banden onder je Škoda ten minste eenmaal per maand. Een optimale bandenspanning resulteert in een lager brandstofverbruik en zorgt er bovenal voor dat je veilig en stabiel rijdt. Je banden gaan ook langer mee.

Waar kan ik de correcte bandenspanning vinden?

De correcte bandenspanning staat op een sticker aan de binnenzijde van de tankklep van jouw Škoda.

Op welke manier kan ik het beste de bandenspanning controleren?

Controleer de bandenspanning altijd bij koude banden, bijvoorbeeld bij een benzinepomp of met je eigen bandenspanningsmeter. Bij warme banden is de spanning namelijk verhoogd. Mocht je toch aanvullend advies willen, vraag het dan een officiële Škoda-dealer in jouw regio.

Heeft het rijden met een te lage bandenspanning nadelige gevolgen?

Rijden met te lage bandenspanning heeft (mogelijk) meerdere nadelige consequenties. Ten eerste verbruik je meer brandstof. Ten tweede kan een band met een te lage spanning, indien je langdurig met grote snelheden rijdt, vervormen. Dit is gevaarlijk: de band kan hierdoor namelijk zelfs klappen. Een te lage bandenspanning verkort dus de levensduur van de banden, laat je vaker tanken dan nodig is, verslechtert het rijgedrag van de wagen en vormt een potentieel gevaar voor ongevallen.
- VW Golf mk2 1.3 '85 r.i.p.
- VW Golf mk2 1.8 16V '88 r.i.p.
- VW Vento 1.8 8V '93 r.i.p.
- Skoda Fabia Combi Elegance 2.0 8V '05 traded

- VW Golf VII Variant 2015 1.4tsi

 bert2
Posts: 8
Lid sinds: 27 May 2016
Locatie: Barendrecht

Re: Skoda Onderhoud

Berichtdoor bert2 » 15 aug 2017 18:44

Op de site van Skoda zijn de verschillende tarieven voor o.a. VOI onderhoud terug te vinden. Heeft iemand deze tarieven ooit gevonden voor VW VOI onderhoud ?


Terug naar “Skoda Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten