Startprobleem polo 6n1 1998

Algemene topics over Volkswagen problemen
Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 04 dec 2019 21:46

Goedendag allemaal
Aangezien ik er zelf niet uitkom stel ik mijn vraag even hier.

De polo van het vrouwtje heeft sins een paar weken last van startproblemen.
VOLKSWAGEN POLO (6N1) 75 1.6 (75Pk) Essence 10-1994
150.000 km
Nu is het probleem dat hij vrij regelmatig niet wilt aanslaan.
De motor gaat wel rond maar heeft geen zin om aan te slaan.
Het frappante hieraan is dat hij het dan weer wel dan weer niet doet .
Al gedaan :
Accu vervangen
Bougie's vervangen
Bogiekabels vervangen
Rotor vervangen
Verdeelkap vervangen
Stroomkabel vanaf Verdeelkap naar bobine vervangen
Bobine vervangen
Injectoren gereinigd / nagekeken en deze zijn goed
Tevens het gaskkephuis schoon gemaakt (was niet echt vies maar voor de zekerheid)
Contactblok achterop contact is vorig jaar vervangen
Distributie 2 jaar geleden gedaan +/- 40.000 km geleden

Accu geeft gewoon 14 v spanning en zwakt niet extreem af bij proberen te starten
Tevens voor leInspanning gemeten en ik meet geen lelspanning

Tevens de rode stekker onder het contact doorgemetenr ook deze geeft gewoon 14 v
Hebben hem laten uitlezen en geen foutcode's gevonden

Heb ik iets over het hoofd gezien ?

Aangezien ze haar autootje nodig heeft voor het werk is het wel fijn dat deze makkelijk aan de gang gaat.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen
Mvg richard

 



Gebruikersavatar
Dennuus1
VWF Held
VWF Held
Posts: 1913
Lid sinds: 16 Apr 2012
Locatie: Omgeving Deventer

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Dennuus1 » 04 dec 2019 22:45

Gasklephuis ook opnieuw ingeleerd?
Ex ride Golf MKV GTI 08' - JD 268PK & 384NM - AP Schroefset - 19" Phaeton Helios - Milltek Catback

Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 04 dec 2019 23:15

Stekkers zijn niet losgeweest dus normaal hoef je die dan niet meer opnieuw in te leren bedankt voor het meedenken iig gr richard

Mari
VWF Topper
VWF Topper
Posts: 579
Lid sinds: 14 Feb 2012
Locatie: Oss

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Mari » 05 dec 2019 07:11

... dan begrijp je waarschijnlijk niet waar het opnieuw inleren voor bedoeld is... De klep heeft door opbouw van vuil een andere stand aangenomen bij openen en sluiten, nu heb je het schoon gemaakt, maar de klep gaat nog steeds naar die positie - opent en sluit waarschijnlijk niet meer volledig. Door opnieuw inleren zal de klep dit wel weer doen... dus of je de stekker nu wel of niet los hebt gehad, de situatie is gewijjzigd en moet opnieuw ingeleert worden!

Dit staat overigens al meermaals uitgebreid uitgelegd op dit forum.
Golf VII, 1.6TDI BM Ed. 40 -110 PK - 250nm

Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 05 dec 2019 13:30

Dan gaan we deze zoizo even opnieuw inleren
Kan het komen dat hij daardoor soms niet wil aanslaan ?
Mvg richard

Gebruikersavatar
Dennuus1
VWF Held
VWF Held
Posts: 1913
Lid sinds: 16 Apr 2012
Locatie: Omgeving Deventer

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Dennuus1 » 05 dec 2019 21:20

Zou kunnen, maar je moet iig zorgen dat de basis goed is, anders kun je geen dingen uitsluiten.
Ex ride Golf MKV GTI 08' - JD 268PK & 384NM - AP Schroefset - 19" Phaeton Helios - Milltek Catback

Gebruikersavatar
swinz
VWF Held
VWF Held
Posts: 1589
Lid sinds: 18 Jun 2006
Locatie: Purmerend

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor swinz » 05 dec 2019 23:02

Al aan de viergasmeter gehad? Dingen slaan ook lastig aan als de koelvloeistof temperatuur sensor of lambda sensor defect zijn..
- Golf Mk1 GTI Pirelli (Project)
- MyPolo.nl - Dé online Polo community

Gebruikersavatar
Dennuus1
VWF Held
VWF Held
Posts: 1913
Lid sinds: 16 Apr 2012
Locatie: Omgeving Deventer

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Dennuus1 » 06 dec 2019 07:46

Kvs temp sensor zou ik eigenlijk gewoon even vervangen. Die gaan regelmatig kapot, en zo'n ding kost een paar euro.

Als de sensor met koude start aangeeft dat de auto al warm is kan hij inderdaad slecht aanslaan omdat hij te weinig brandstof ingespoten krijgt.
Ex ride Golf MKV GTI 08' - JD 268PK & 384NM - AP Schroefset - 19" Phaeton Helios - Milltek Catback

Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 06 dec 2019 12:58

Bedankt voor de tips ga er mee aan de slag aankomende week vooralsnog heeft hij heel de week weeral zin
Jullie horen van me mvg richard

Gebruikersavatar
swinz
VWF Held
VWF Held
Posts: 1589
Lid sinds: 18 Jun 2006
Locatie: Purmerend

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor swinz » 07 dec 2019 14:25

Dennuus1 schreef:Kvs temp sensor zou ik eigenlijk gewoon even vervangen. Die gaan regelmatig kapot, en zo'n ding kost een paar euro.

Als de sensor met koude start aangeeft dat de auto al warm is kan hij inderdaad slecht aanslaan omdat hij te weinig brandstof ingespoten krijgt.


De sensor geeft dan juist een veel te lage temperatuur aan (geloof iets van -41 graden) waardoor hij (zelfs bij koude start) veel te veel brandstof inspuit :)
- Golf Mk1 GTI Pirelli (Project)
- MyPolo.nl - Dé online Polo community

Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 12 dec 2019 11:54

goeden morgen
daar zijn we weer
de auto heeft het welgeteld 2 dagen gedaan
daarna wou hij niet meer
dus de hele tijd stil gestaan voor het huis

vanmorgen de boel terug ingeleerd na het schoonmaken van het gasklephuis.

tevens de kvs sensor vervangen (juiste kleur )

auto licht nu aan de acculader door het vele proberen te starten is de accu plat

vanmiddag laat ik jullie meer weten hopelijk wilt hij nu wel
mvg richard

Pinhead37
VWF Nieuwkomer
Posts: 6
Lid sinds: 4 Dec 2019

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor Pinhead37 » 12 dec 2019 16:55

net geprobeerd de polo te starten
met wat moeite kwam hij aan de gang
nog niet mee gereden
morgenochtend nog eens proberen en dan gelijk ook even tanken staat tegen het rood nu
hopelijk is het nu opgelost en doet hij het niet weer 2 dagen net als vorige week

mvg richard

RRider
VWF Nieuwkomer
Posts: 45
Lid sinds: 29 Jun 2015
Locatie: Maarssen

Re: Startprobleem polo 6n1 1998

Berichtdoor RRider » 12 dec 2019 23:06

Hallo Richard,

Ik wil je best helpen om het probleem uit te zoeken. Maar dan moet ik even weten waar je woont.
Groet,
Christiaan

-Edit: o wacht, Zeeuws-Vlaanderen is een beetje ver.

Kwestie van uitlezen (en dan niet alleen de foutcodes, maar ook kijken of de meetwaarden kloppen zoals temperatuur, luchtmassa/MAP), compressietest, brandstofdruk.


Terug naar “Volkswagen Problemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten