VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Scirocco, Corrado, EOS & Beetle.
  • Gebruikersavatar
door D5covand
#2831253
Hallo
Heb een new beetle cabrio van 2006 , er doet zich volgend probleem voor . Kan de wagen met de afstandsbediening wel openen maar niet sluiten . Met de sleutel in het deurslot kan ik openen en sluiten tevens ook met de knop op de linker deur werkt het openen en sluiten .Heb met de reserve sleutel geprobeerd maar hetzelfde resultaat . Kan dat het deurslot zijn of de stuurdoos . Zo ja de stuurdoos waar bevindt zich die .
Gebruikersavatar
door JUUL
#2831258
Een van de microchips in de slotmodule van de deurslot is kapot...of zit vast. Als de comfortmodule geen signaal krijgt dat de deur dicht of open is zal het de auto niet ont- of vergrendelen (afhankelijk van welke microchip defect is). Je hebt 3 mogelijke oplossingen:

1. Deurslot demonteren en de microchip vervangen. Microchips zijn via AliExpress te koop bijvoorbeeld. Je moet wel weten wat je doet, de slot is best een complex onderdeel, de microchip moet erin gesoldeerd worden. Kijk anders op Youtube, er staat tientallen video's m.b.t. deze reparatie.

2. Langs Frank in Apeldoorn gaan. Voor €70,- is je slot binnen 30min weer in orde. Kijk even op deurslotreparatie.nl

3. Een nieuwe deurslot monteren. Deze zijn te koop via Autodoc, Winparts, Autoonderdelen enz enz. Het demonteren van de deurslot is best wel een klusje als je het nog nooit hebt gedaan. Geldt overigens ook voor optie 1.

Tip: Als je wilt weten om welke slot het gaat ga je in de auto zitten en laat de auto lopen. Zet de binnenverlichting op de deurstand en open de deuren 1 voor 1. De deur die de binnenverlichting niet aanstuurt is de defecte deurslot.

Succes :tu:
Antera vinden dit leuk
door Mari
#2831260
Kinderzakjes met chips, paprika of naturel... die horen niet in een deurslotmodule... zijn mircoswitches... die verdraaide autocorrect op je telefoon... ;-)

Frank is een aanrader... die is thuis in dit soort zaken...
D5covand vinden dit leuk
#2831736
Hallo
Heb geprobeerd via jou tip Juul te bepalen welk deurslot links of rechts maar beide deuren daar werkt de binnenverlichting op .
Het gekke is sluiten werkt bij beide deuren maar openen niet ,wel met de sleutel in het deurslot maar niet met afstandsbediening .Kan het evt de comfortmodule zijn die geen signaal krijgt ,en waar bevindt zich die. Of kan dit uitgezien worden via de obd stekker . Voertuig is wel van 2006 .
Gebruikersavatar
door JUUL
#2831752
Hoor je wel iets klikken in het slot wanneer je de auto ontgrendeld met de knop of afstandsbediening? Zo ja is de aansturing in orde en zal het wss aan het slotmodule liggen. Deze raken vervuild en bewegen niet meer soepel. Ook kan het zijn dat een van de tandwielen of veertjes kaduuk is.
P0251 code Seat sdi uit 2007-2008

Kan iemand me misschien helpen met het aansluitsch[…]

Jah dat had ik al geprobeerd om te wissen maar zon[…]

Golf 6 1.2 TSI Stotteren

Wastegate zou kunnen. Turbo was vervangen want tur[…]

Elevate your dating game with the top site for has[…]

Displays zwart

Dank, maar dat is al geprobeerd.

Waarmee uitgelezen? Veel universele tools geven ni[…]

Omdat mijn echtgenote die sporadisch in de auto ri[…]

Achterdeur gaat soms niet meer dicht

Nee geen terugroep actie hiervoor gehad