VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
  • Gebruikersavatar
#2839222
Beste,

De verdelerpomp van mijn 1.9 turbodiesel (motorcode: AAZ) lijkt brandstof te lekken/spuiten uit het ontluchting-/overdrukventiel. Om dit probleem op te lossen heb ik de verdelerpomp in maart dit jaar laten reviseren door een specialist, maar helaas blijkt de pomp nog steeds op dezelfde plek te lekken. Ik had de pomp zelf gedemonteerd, opgestuurd voor revisie en naderhand zelf weer terug gebouwd en afgesteld. Helaas kom ik met het bedrijf wat de pomp heeft gereviseerd (nog) niet tot een oplossing. Zijn er mensen die ervaring hebben met deze lekkage of misschien een goed adres weten in het zuiden van het land?


Ik ben er zelf ook achter gekomen dat er een rubber dopje mist op het ventiel en twijfel of dit de oorzaak is. Dit rubber dopje is bij de dealer niet los leverbaar. Het vervelende is dat er soms zo veel brandstof uit spuit dat de accu en het ruitensproeierreservoir zelfs onder de diesel komen te zitten. Na de montage van de gereviseerde brandstofpomp heb ik nog geen 3 maanden met de auto gereden. De motor loopt verder prima, maar verbruikt wel veel brandstof. In combinatie met de 3-traps automaat is mijn gemiddelde verbruik ongeveer 1 op 11. Deze motor is door 1 van de vorige eigenaren ingebouwd in mijn Golf 2.
Bijlagen:
dopje_brandstofpomp.jpg
dopje_brandstofpomp.jpg (527.8 KiB) 659 keer bekeken
lekkage_brandstofpomp_2.jpg
lekkage_brandstofpomp_2.jpg (1.48 MiB) 659 keer bekeken
lekkage_brandstofpomp.jpg
lekkage_brandstofpomp.jpg (1.87 MiB) 659 keer bekeken
#2839737
Inmiddels heb ik de verdelerpomp toch weer terug kunnen sturen naar het bedrijf dat de pomp in maart dit jaar had gereviseerd . Ze hebben aangegeven de verdelerpomp weer uit elkaar te halen en na te kijken. Hopelijk kunnen ze de oorzaak van de lekkage ontdekken en repareren. Volgens een andere revisiebedrijf zou het namelijk wel een bekend probleem zijn (wat precies word niet verteld). Zal weer een update plaatsen wanneer ik iets heb vernomen van het bedrijf waar nu de pomp opnieuw word nagekeken.

Hallo allen! Ik heb een leuke golf 3 voor mijn vr[…]

2.0 tdi loopt slecht

Beste mensen, Ik zit met het volgende probleem met[…]

Je weet dat je de hoofdsteun ook naar achteren kan[…]

P0251 code Seat sdi uit 2007-2008

Kan iemand me misschien helpen met het aansluitsch[…]

Jah dat had ik al geprobeerd om te wissen maar zon[…]

Golf 6 1.2 TSI Stotteren

Wastegate zou kunnen. Turbo was vervangen want tur[…]

Elevate your dating game with the top site for has[…]

Displays zwart

Dank, maar dat is al geprobeerd.