Advertentie
Algemene topics over Volkswagen problemen
#1030904 door Sloper
23-dec-08, 22:35
Ik ben bij de garage geweest en ze zeiden dat het een kwaal van volkswagen was. Dit zou dus bij sommige auto's voorkomen en kan verder gek genoeg geen kwaad volgens de garage. En ze hadden nog gebeld met PON en die gaf hetzelfde aan: Niets aan te doen, komt voor bij sommige vw golfs.

Nuja vind ik de tik ook niet erg maar toch blijf ik twijfelen of er niet echt wat is. De garage durft er in elk geval 6 maand op te verwedden. Als er dan iets gebeurd was de rekening voor hun. Nouja.. Hoe ver kan je gaan heh. Misschien dat 1 van jullie meer weet? :roll:
Advertentie
#1030907 door kfreak84
23-dec-08, 22:38
het probleem is kantelende zuigers. deze "klapperen" in je blok. er zit een slijtage zijde op, op de lange zijdes. deze slijten vaak af waardoor je zuigers te veel speling in de cylinder krijgen. het is idd een kwaal van vw maar is wel te verhelpen dmv nieuwe zuigers.
#1030966 door timberland
24-dec-08, 00:14
kfreak84,

helaas is dit niet op te lossen met een nieuwe set zuigers.
op het moment dat je dit geluid krijgt, heeft het onderblok al het nodige geleden.
oplossing is dus overmaats zuigers met nieuwe boring, of een nieuw onderblok.
je hoeft niet op de sloop te gaan zoeken naar deze blokken omdat je in 90% van de gevallen dan al een blok hebt die kantelende zuigers hebben.
#1031065 door mano
24-dec-08, 08:08
Wist je bij de verkoop van deze tik? Zo nee, terug brengen. Je zegt dat je er niet mee zit dat tie zo tikt? Maar als het motortje na 7 maanden in elkaar draait moord en brand schreeuwen zeker?

Ik zou er nog niet mee naar supermarkt durven te rijden, alhoewel.. :mrgreen:

Heb je die 6maanden schriftelijk, en waar duidelijk vermeld in is dat je binnen de garantie-termijn al op dit defect geduid hebt? Ik zou het wel doen iig. ;)
#1031126 door vwgolfjeII
24-dec-08, 11:07
nou ik zou zeker terug gaan. ik wil niet zoon duidelijke tik in mijn blok hebben. en volgens de vw maatstaven mag en kleppenstotter tot ong 70graden (olie temp) tikken. daarna moet het weg zijn. zo niet zijn ze echt op en moeten dus vervangen worden. ik zou nieuwe stotters eisen of je auto terug brengen. want ik vertrouw ze ook niet met mijn auto. als ze dit al normaal vinden,is het zeker ook een bedrijf dat een goedje in je motor gooid en zegt dat ze de stotters hebben vervangen :?
#1031138 door Sloper
24-dec-08, 11:30
Ik heb dus geen garantietermijn. Een mondelinge overeenkomst is ook bindend dus als er wat is moet hij me helpen (ik heb ook nog een getuige). Hij kwam wel betrouwbaar over verder. Alleen ik twijfel toch of er niet wat mis mee is. Er zijn toch al verschillende dingen aangekaart en het is een beetje moeilijk om te bepalen wat er nou daadwerkelijk aan de hand is. Misschien is het wel niets, misschien zijn het de klepstoters en misschien is het de kantelende zuiger.. misschien is het de olie.. Wie zal het zeggen? Misschien moet ik een second opinion aanvragen bij een andere garage :roll: Of de anwb. Ben ik wel 2 a 300 euro lichterxd . Maarja ik wil eigenlijk wel weten hoe het zit. Dus even over nadenken. :roll:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Advertentie