VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene Skoda Tuning & Styling topics
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#1785431
Jep, ALWEEER een Skoda Octavia die gekieteld is

Doe eens gek: Skoda Octavia vRS met 600 pk

Afbeelding

Om te laten zien dat Skoda niet zo suf is als de meeste mensen denken heeft de Britse importeur de afgelopen maanden dit brute apparaat laten ontwikkelen. Het is een getunede Octavia RS die maar liefst 600 pk uit zijn standaard 2.0 TSI perst en daarmee gaat proberen om een record neer te zetten op de zoutvlakte van Bonneville.

Het doel is om met deze getunede Octavia een snelheid van 322+ km/u neer te zetten. De motor die onder de motorkap ligt is gebaseerd op de standaard 2.0 TSI die we kennen van het VAG concern en dankzij een extra grote turbo, 120 RON racebrandstof en wat andere tweaks levert deze motor nu zo’n 550-600 pk en 450 Nm max koppel. Schakelen doe je met de handgeschakelde 6-bak van een Skoda Octavia Greenline II en de wielen zijn 15″ Skoda GreenLine velgen (met putdeksels erop).

Afbeelding

Deze racer is met zijn 1.450 kilo overigens wel 55 kilo zwaarder dan een reguliere Octavia RS. Of het Skoda gaat lukken om fatsoenlijke prestaties neer te zetten zullen we binnenkort te weten komen.

bron : http://www.autoblog.nl/archive/2011/06/ ... met-600-pk
Laatst gewijzigd door DarkprojectX op 16 aug 2011 17:39, 1 keer totaal gewijzigd.
#1848925
Škoda Octavia vRS doet 325 km/u @ Bonneville [video]

Afbeelding

Wat je hier ziet is de snelste Škoda ter wereld. Deze Škoda Octavia ‘vRS Bonneville Special’ heeft gisteren op de zoutvlakte van Bonneville een snelheid van 202,15 mph (325,33 km/u) aangetipt. En dat allemaal met hetzelfde 2.0 TSI blok dat ook in jouw VAG leaseslet ligt.

Afbeelding

Het motorblok van deze Škoda mag dan wel ‘standaard’ zijn, maar aan alles wat op en aan het blok zit is het nodig aangepast. Zo is er onder andere een grote turbo van Garrett gemonteerd. Ook wordt er racebrandstof gebruikt ipv Euro 95. Het vermogen ligt nu op 500+ pk en eerder werd zelfs gesproken over 600 pk.

Deze extreem snelle Octavia RS is een initiatief van de Britse Škoda importeur om te vieren dat de Octavia RS 10 jaar bestaat.

De Bonneville Speed Week duurt nog tot 20 augustus en dus wil journalist Richard Meaden eigenlijk nog even het “2.0-litre production car” record verbreken. Dat staat nu op 216 mph (347,62 km/u), maar of ze dat gaan halen is nog niet duidelijk.

Afbeelding

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NVREX4VwR04&hd=1[/youtube]

Bron : http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/ ... ille-video
Raam maakt een vreemd geluid

... als je een vreemd geluid hoort wanneer het r[…]

Polo 2016 start niet

Een dergelijke fout vindt jij niks bijzonders? Li[…]

Om er nog even op terug te komen; Er zaten bij mij[…]

Wie heeft interesse voor overname 4 velgen met ban[…]

Je hebt een foutcode, dus die zoek je op de websit[…]

Sleutel niet herkend

Nou, de kogel is door de kerk en het euvel is opge[…]

Ik heb contact opgenomen met Vw PON en dit is het […]

Zelf de auto uitgelezen en de auto geeft aan dat h[…]