VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Tuning en Styling van Golf & Jetta VI, VII
  • Gebruikersavatar
#2833930
Staat wat stil op dit moment. Een kant en klare oplossing is er niet. De originele GTE dataset van een facelift model zit inmiddels in de gateway. Deze is keurig bij Odis aangemeld. Probleem met deze dataset is dat de GTE modus niet werkt. Alle andere opties zijn wel beschikbaar. VCP heeft ook een dataset voor de facelift GTE beschikbaar, maar die heeft dus ook zijn beperkingen. Op VCP dataset werkt alleen de GTE modus.

Nou is er een tooltje beschikbaar om met deze datasets op hexadecimaal niveau te werken, en ik heb een poging gedaan om de data van de Odis dataset met die van VCP te vergelijken. Er zitten idd verschillen tussen beide, maar het ontbreekt mij aan de kennis om van beide (halfwerkende) datasets 1 goedwerkende te maken.
Ik weet dat er goedwerkende gemodificeerde datasets voor de GTE gemaakt zijn, alleen degene die ze heeft wil ze vaak niet delen of vraagt daar een onredelijk bedrag voor. De gemodificeerde datasets die ik wel gekregen heb, werkten niet in mijn setup.

In de GTE zitten 2 verschillende motor ECU's (softwareversie H20 en H22) en het idee is dat versie H22 vaak wel werkt met de gemodificeerde datasets. Ik heb natuurlijk versie H20.
#2837803
Sow, lees mijn post even door. Hoe lang kan een mens ergens mee bezig zijn :-D

Maar goed nieuws: Heb een gateway uit een facelift Golf GTE gevonden. Deze vrijgeschakeld met Odis, de SWaP van de oude gateway teruggezet op de nieuwe en een stukje SVM codering gedaan. Na herstart was het nog niet klaar, aangepaste dataset erop gezet en zo het nu lijkt heb ik alle functies weer terug (en meer)...

Wil nog even wat puntjes op de i zetten en dan ben ik tevreden.
#2838091
Alles werkt, en als bonus heb ik onder de GTE knop ook nog 7 verschillende hybrid rijprofielen om uit te kiezen.
Bijlagen:
gtefpa.jpg
gtefpa.jpg (549.72 KiB) 1214 keer bekeken
PaulusB vinden dit leuk
#2839482
Heb onlangs mijn golf 7.5 laten upgraden van het meeste eenvoudige scherm naar een discover pro 2.5 met 9.2 inch scherm. Alles werkt perfect en snel, het geluid is echter wel heel schel geworden en mis ik bass. De software is niet officieel door Volkswagen geïnstalleerd, zou dit er mee te maken kunnen hebben? Of zou het ook iets anders kunnen zijn?

Mvg J.Hendrikus
Wie heeft Update 3.0 al ontvangen?

De mijne is vorige week naar de dealer geweest voo[…]

Vcds

Bij een niet te nader noemen webshop koop je de so[…]

Koel systeem 2.0 FSI (BKY)

Hallo leden van het Volkswagen forum. Ik ben nieu[…]

Je hebt een quad lock (auto kant) naar ISO (radio […]

135°C is wel aan de hoge kant inderdaad.

Ik heb inmiddels zelf de oplossing gevonden. In ee[…]

Geluid schel na discover pro mib 2.5

Het kan zijn dat je unit niet goed geprogrammeerd […]

Bij mij werkt het gewoon, wel kabeltje van de iPho[…]