VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
  • Gebruikersavatar
door TomD
#2673852
Hallo,

Ik heb een zeilboot met een VW golf motor erin maar nu heb ik een probleempje met de bedrading (zelf veroorzaakt doordat de oorspronkelijke bedrading een zootje was - maar wel werkte - en ik het geheel vervangen heb). Ik heb het idee dat ik alles weer zo aangesloten heb zoals het zat (de genummerde kabelboom loopt vanaf het startpaneel naar de motor) maar als ik wil starten dan zegt de starmotor slechts "klik". Mijn enige twijfelpunt met heraansluiten lag bij de dynamo dus ik vermoed dat het probleem hier ligt. Zoeken online heeft niets opgeleverd, dus vandaar hier mijn post.

Het gaat om een Bosch dynamo, en er komen drie draden uit in een stekker die midden in de dynamo past. Dan is er nog een los stekkergat voor 1 draad (ik denk dat dit de toerenteller is) en een schroefdraad die uit de achterkant komt (volgensmij is dat een plus naar de accu).

Ik ben nogal een leek op dit gebied - ik weet niet wat er fout gaat. De accu's (ik heb twee flinke jongens staan waar ik tussen kan schakelen die goed op spanning zijn) kunnen het probleem niet zijn, de motor heeft buiten de boot gewoon gedraaid dus startmotor en/of motor zou het probleem ook niet moeten zijn, maar op de een of andere manier krijg ik niet genoeg spanning naar de startmotor.

Grt Tom.
Gebruikersavatar
door RicoVr6
#2673922
Als je nou eens direct spanning zet op de startmotor. En een fatsoenlijk stuk kabel gebruikt als schakeldraad doet ie het dan wel?

Hallo! De beste olie voor een 1.8 20VT motor is s[…]

Welke tuner?

Hallo! Ik persoonlijk ben wel fan van JD Engineer[…]

Inmiddels is mijn Golf 7 1.4TSI ACT (CPTA) alweer […]

Heb een keer met de vakantie in Frankrijk 1000km o[…]

Mistlichten Golf Plus

Ik heb zelf mistlichten gemonteerd op mijn Golf Pl[…]

De ID 3 heeft geen problemen openbare laders en sn[…]

Niemand die hierbij kan helpen?

Beste leden, Ik overweeg om mijn huidige navigati[…]