VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan & Touareg.
  • Gebruikersavatar
door PeppesPizza
#2773516
Hallo.
Eindelijk mijn tiguan binnen gekregen en heb er wat vragen over.
Bij automatische verlichting brand alleen de verlichting aan de voorkant. Is dit normaal?
Ik heb de meest complete uitvoering gekocht, nadat ik 2 weken lang youtube filmpjes (meestal Duitse) heb zitten kijken. In bijna al die filmpjes zie je, boven de voorruit, 3 extra knoppen. Een Info, een rode knop als je een ongeluk hebt gehad, en een info knop als je vragen over je auto hebt. Die knoppen zitten erbij mij niet. De dealer zegt dat dit alleen in Duitse VW's zitten. Hetzelfde met het ledlampje in de kofferbak (wat je er af kan halen en zo een zaklamp hebt). Klopt dat? Dat dit niet in Nederlandse auto's zit? Ze staan n.l. wel in de handleiding beschreven.

Vast bedankt.
door josdavids
#2773523
Verlichting voorkant is zoals het hoort, als het maar donker genoeg wordt gaat de achterkant vanzelf aan, of je moet hem in de stadslicht/dimlicht stand zetten. Dan dimt (althans bij mij) hij voor en gaat achter ook aan. De rest: bij vw heb je met elk extraatje vaak al een optie te pakken, misschien zit het daarin. Ik kan me voorstellen dat ze niet voor alle extra's steeds andere handleidingen gaan uitbrengen.
door PeppesPizza
#2773868
Hallo Jos. Bedankt voor je snelle antwoord. Ik kom achter steeds meer vreemde dingen. Ik heb, buiten het R-line pakket, alle opties besteld, voor ruim 20.000 euro.
Ik mis een aantal, voor mij belangrijke dingen. Ik wilde een simcard in mijn auto. Maar dat cardslot zit er niet in. Ik moest de tweede usb poort hier maar voor gebruiken, met de VW dongle. Maar ik heb maar 1 usb poort. Ik heb het geprobeerd met een USB hub. Maar daar werkt Carplay van Apple niet op. Ik wil gewoon mijn simcard kunnen gebruiken om car net actief te houden. Ik doe dat nu via mn iphone. Maar iedere keer als ik instap moet ik dat weer opnieuw aktief maken om wlan te krijgen.
220 volt in de kofferbak. Niet aanwezig. Led lamp in de kofferbak, die je kan loskoppelen om als zaklamp te gebruiken, niet aanwezig.
Ik heb de auto zo besteld omdat die optie's voor mij belangrijk waren. Nu krijg ik ze niet terwijl ik er wel totaal voor een vermogen heb bijbetaald. En het enige wat ik nu hoor is "dat is alleen in de Duitse versie". Maar waarom staan ze dan wel in de prijslijst en in de (Nederlandse) handleiding?
door PeppesPizza
#2773869
PS. Massage functie in de bestuurder stoel. Niet aanwezig.
Gebruikersavatar
door Johan
#2774056
Dat je achter lichten niet branden is "normaal", dit is niet verplicht op dit moment.
Er zit in de boordcomputer wel een instelling "Nordic-setting", dan gaan je achterlichten wel direct aan! (omdat het in bijvoorbeeld Zweden verplicht is) is dus met VCDS of bij de dealer gewoon te activeren!
door PeppesPizza
#2774495
Bedankt voor de tip Swinz. Je hebt een PB.
door Ojay
#2774501
Hey pizza,

Ikzelf heb ok een Tiguan aangeschaft, tsi 150PK DSG met de nodige pakketen.
Ik ben benieuwd hoe hett met je verhaal is afgelopen, qua missende opties.
ontbreken van USB en SD lades enz.
door PeppesPizza
#2775182
Ojay schreef:Hey pizza,

Ikzelf heb ok een Tiguan aangeschaft, tsi 150PK DSG met de nodige pakketen.
Ik ben benieuwd hoe hett met je verhaal is afgelopen, qua missende opties.
ontbreken van USB en SD lades enz.
Gedeeltelijk tevreden. Een aantal opties, zegt men nu, zijn niet in Nederland leverbaar. Vind ik vreemd want ze staan wel in de Nederlandse handleiding.
De telefoon voorbereiding is verkeerd besteld en kan niet later worden ingebouwd.
door Ojay
#2775412
Pizza,

Ik mag hopen dat er het één en ander in de weegschaal is gelegd.
Ik mis een USB in het middenconsole. Als afnemer van het eerste uur mag je beloond worden ipv bestraft.
door oettinger_18
#2775417
Als je ervoor betaald hebt moet het ook in de auto zitten klaar punt. Ik zou dan gewoon terug gaan of geld terug vragen of wat dan ook. Want je hebt wel ruim 20,000 extra betaald voor extra optisch en als deze er niet in zitten vind ik dat wel vreemd
door Ojay
#2775421
Dat vind ik ook, de grootse ergernis is dat je er zelf moet achter moet komen.
Wie doet de nacontrole? Het Led-plus verhaal bij de Tiguan is ook verwarrend. Mij is in eerste instantie verzekerd dat de 3 Verchroomende lamellen + koplampen bij het R-pakket inzat.

Ik had de auto besteld en kwam er later zelf achter dat ik een andere grille zou krijgen dan mij was verzekerd, gelukkig kon dit 2 weken voor productie nog gewijzigd worden.
Ik ben er van overtuigd dat er eigenaren zijn die hetzelfde hebben meegemaakt.

Ook best gek wanneer je een veiligheids- of functionaliteitsoptie combineert met een aanpassing op interieur of exterieur, in die omvang dan. Het is toch gek wanneer ik stoelverwarming neem ik er anderen pendalen of of bijvoorbeeld stuur bij krijg.
door huize144
#2775669
Hallo Swinz,
Hebben sinds 2 januari dit jaar ook een nieuwe tiguan, hij moest vandaag terug voor een paar kleine aanpassingen. Ik wil ook graag dat mijn achterlichten steeds branden met de dag rij verlichting volgens de dealer konden zij dat niet doen met hun apparatuur.
Hij zij tegen me dat je het dan illegaal moest doen en daar waren al problemen mee geweest en dan ben je bij de dealer!
door PeppesPizza
#2775753
oettinger_18 schreef:Als je ervoor betaald hebt moet het ook in de auto zitten klaar punt. Ik zou dan gewoon terug gaan of geld terug vragen of wat dan ook. Want je hebt wel ruim 20,000 extra betaald voor extra optisch en als deze er niet in zitten vind ik dat wel vreemd
Ik ben terug geweest. Maar voor de meeste dingen (ondanks dat ze zelfs in de Nederlandse handleiding worden beschreven) blijft men zeggen dat die opties niet in Nederland worden geleverd, of (zoals massage functie in stoel) niet kunnen met leren bekleding. Maar als je bij VW.nl je auto samenstelt, kies je eerst interieur en lang daarna die optie. Dan zou je een foutmelding moeten krijgen, dat die combinatie niet kan. Maar na 3 keer de auto samenstellen krijg ik die waarschuwing niet.
De telefoon optie hebben ze inderdaad verkeerd besteld. Maar nu stellen ze dat die module (ondanks exact dezelfde afmetingen) niet uitwisselbaar zijn.
Ik ben het met jullie eens dat ik dat voor de levering zou moeten horen en niet als de auto er al staat.
door PeppesPizza
#2777457
swinz schreef:Dat je achter lichten niet branden is "normaal", dit is niet verplicht op dit moment.
Er zit in de boordcomputer wel een instelling "Nordic-setting", dan gaan je achterlichten wel direct aan! (omdat het in bijvoorbeeld Zweden verplicht is) is dus met VCDS of bij de dealer gewoon te activeren!

Ben bij de dealer geweest. Deze hebben geprobeerd de nordic settings te activeren, via de software, maar dat lukt niet :-((
door dyx
#2779562
PeppesPizza schreef:
oettinger_18 schreef: Ik ben terug geweest. Maar voor de meeste dingen (ondanks dat ze zelfs in de Nederlandse handleiding worden beschreven) blijft men zeggen dat die opties niet in Nederland worden geleverd, of (zoals massage functie in stoel) niet kunnen met leren bekleding.
Sorry, maar dit klinkt alsof je dealer zich er gewoon uit wil praten. Mijn manager heeft zijn Tiguan begin januari afgehaald en heeft gewoon een massage function icm leren stoelen. Dit was de reden dat hij juist die auto/config besteld heeft. Dit betreft wel natuurlijk alleen de bestuurdersstoel zoals het ook aangegeven staat.

Onze touran had wat vocht in de oude standaard ach[…]

Groene lijn door km teller

Gespecialiseerde bedrijven kunnen het wellicht r[…]

Heb je het filmpje niet bekeken? Daarin wordt geto[…]

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?