VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2799177
Ik ben al een tijdje aan het zoeken, maar kan niet echt iets vinden wat helemaal overeenkomt met het probleem dat ik momenteel heb. Daarom maar een nieuw topic.

Mijn Golf 5 GTI met 2.0 tfsi BWA motor uit 2008 houd in tussen ongeveer 1900 en 2600 toeren, bij koude en warme motor. Buiten deze toerentallen trekt hij gewoon goed op. Hoe hoger ik in de versnelling kom, hoe erger het wordt. In de 1 en 2 verneem ik het eigenlijk niet, pas in de 3 begin ik het wat te merken en in de 6 is het op z'n ergst. De motor loopt verder als een zonnetje, vind hem alleen soms wat moeilijk aanslaan.

Mijn vermoeden was dat het aan een sensor zou moeten liggen. De auto is gisteren en vandaag bij de VW garage geweest, maar er staan geen foutcodes in het geheugen en er zijn geen misfires geregistreerd. Nu vertelden ze me vanmiddag dat ze vermoeden dat de nokkenassteller niet goed meer is en dat het hier door veroorzaakt zou worden. Omdat de reparatie 1100 euro moet gaan kosten en ze me niet 100% konden verzekeren dat het probleem daar mee verholpen zou zijn, heb ik de auto toch eerst maar weer opgehaald. Voorlopig rijd ik maar weer in mijn Golf 3 naar mijn werk. :oops:

Is hier iemand die dit ook heeft gehad of een idee heeft wat dit zou kunnen zijn?
Laatst gewijzigd door JdH op 15 feb 2018 21:37, 1 keer totaal gewijzigd.
#2799982
Heb je iemand in de buurt met vcds? Nokkenassteller is namelijk can gestuurd en kan dus gecontroleerd worden.

Toerental wat je aangeeft is een bandbreedte waarbij de turbo begint (moet beginnen) wellicht dat wat beeldmateriaal meer analyse data kan geven.

Wanneer je optrekt, vol gas, houd de auto alleen binnen dit gebied in en schiet daarna weer weg?
#2800002
bleet schreef:Heb je iemand in de buurt met vcds? Nokkenassteller is namelijk can gestuurd en kan dus gecontroleerd worden.

Toerental wat je aangeeft is een bandbreedte waarbij de turbo begint (moet beginnen) wellicht dat wat beeldmateriaal meer analyse data kan geven.

Wanneer je optrekt, vol gas, houd de auto alleen binnen dit gebied in en schiet daarna weer weg?
Het probleem is dat hij zeer waarschijnlijk wel gewoon wordt aangestuurd, maar dat de nokkenasversteller zelf niet correct zal verstellen. Op de computer is de aansturing dan in orde, maar in werkelijkheid gebeurt er niets.
#2803811
Het heeft even geduurd maar het probleem is opgelost.

Omdat ik er toch nog niet helemaal van overtuigd was dat dit door de nokkenasversteller zou komen, ben ik nog even verder gaan zoeken en uiteindelijk bij Hans Sloot in Lochem terecht gekomen.

Ze waren er al snel achter dat het tweemassa vliegwiel niet goed meer was. Maar dat was niet de hoofdveroorzaker, dat bleek een injector te zijn. Er waren wel degelijk misfires op de derde cilinder. Het probleem is alleen dat de ECU dit continu reset, waardoor het niet zichtbaar is als de auto gewoon in de werkplaats staat. Door het falen van de injector worden ook geen foutcodes gegenereerd.

Na het vervangen van de koppeling met het vliegwiel en de injector rijd hij weer als vanouds.

De koppeling is gelijk vervangen door een sterker exemplaar van Sachs, maakt eventuele tuning ook gelijk mogelijk :E
Radiator slaat niet aan

Even een serieuze toer gemaakt, auto heeft het laa[…]

Hoi allen :), Ik hoor sinds kort een gekraak/ clu[…]

@Mari Een laatste update..... De software van […]

Handleiding VW Tiguan

Beste, ikzelf heb ook een tiguan van 2020 uit dui[…]

Foto’s:

Je moet idd gaan nadenken waar kvs en olie bij el[…]

Allereerst welkom op dit forum... Website van Ger[…]

Turbo 1.4TSI Stuk

Hoi Iedereen, Ik heb een Golf V uit 2008 echt met[…]