VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2810119
Verkeerd aansluiten kan de oorzaak niet zijn. Dan stopt het namelijk met werken. Tenzij je de + direct op de massa aansluit, maar dan begint het behoorlijk te roken en te knetteren. Zitten er in die roosters gloeilampjes? Kan zijn dat de warmte uitstraalt en dat je schakelaar warm wordt. Of er zit weerstand in je schakelaar door corrosie of iets dergelijks.
#2810126
jurgendevries schreef:Verkeerd aansluiten kan de oorzaak niet zijn. Dan stopt het namelijk met werken. Tenzij je de + direct op de massa aansluit, maar dan begint het behoorlijk te roken en te knetteren. Zitten er in die roosters gloeilampjes? Kan zijn dat de warmte uitstraalt en dat je schakelaar warm wordt. Of er zit weerstand in je schakelaar door corrosie of iets dergelijks.
Ik heb eerlijk waar geen idee wat voor lichtjes/lampjes erin zitten. Kan het zijn dat ik vanaf een punt teveel stroom heb getrokken?
#2810213
Nog meer mensen hebben die roosters niet ingebouwd... dus dat het bij een ander werkt wil niks zeggen...

Probeer het eens met maar 1 rooster aan te sluiten, daarna weer een andere enz. zo kun je wellicht achterhalen welk rooster het probleem veroorzaakt of in welk deel van de bedrading het fout gaat! Zou zo maar eens in de vertakking van de draden kunnen zitten...
#2810356
periphery schreef:
Mari schreef:De boel in originele staat terug brengen, maar dat is wellicht niet het antwoord wat je wilt horen...
Ik heb er ook niks aan. Genoeg mensen die bora roosters in hebben gebouwd en alles aan hun dimschakelaar hebben verbonden zonder problemen. Dus terug gaan is geen optie.
dan zullen die mensen wel dikkere kabels gebruikt hebben of er een relais tussengezet hebben :LOL:
#2810359
Ik heb destijds ook gewoon alles met dezelfde dikte draad aangesloten, volgens mij 0,5 mm2 en “kabelboomtape” eromheen. Originele connectoren gehaald en op de dimmer aangesloten. Nooit problemen gehad met warmte. Of die dimmer is niet goed of er is toch wat verkeerd aangesloten maar die kans lijkt mij klein. Zit weinig technisch wat fout kan gaan bij deze klus.
#2810380
josdavids schreef:Ik heb destijds ook gewoon alles met dezelfde dikte draad aangesloten, volgens mij 0,5 mm2 en “kabelboomtape” eromheen. Originele connectoren gehaald en op de dimmer aangesloten. Nooit problemen gehad met warmte. Of die dimmer is niet goed of er is toch wat verkeerd aangesloten maar die kans lijkt mij klein. Zit weinig technisch wat fout kan gaan bij deze klus.
Het probleem is waarschijnlijk verholpen. De vorige eigenaar had kabelschoentjes gebruikt om de originele draden te verbinden, maar die van mij lagen nog bloot en maakte kortsluiting bij het aanraken van metaal, ik heb alles wat bloot lag dicht getaped met kabelboom tape en hij wordt enigszins een beetje warm, maar ik kan er vanuit gaan dat dit gewoon de lichten zelf zijn die wat warmte uitstralen, ze worden niet bloedheet meer in ieder geval.

Onze touran had wat vocht in de oude standaard ach[…]

Groene lijn door km teller

Gespecialiseerde bedrijven kunnen het wellicht r[…]

Heb je het filmpje niet bekeken? Daarin wordt geto[…]

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?