VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
door JoshuaM
#2820740
Beste Volkswagen bezitters,

Momenteel ben ik in het bezig van een Volkswagen Golf IV 1.4 16v uit 2001, met 216.000 kilometer op de teller. Momenteel hoor ik echter een soort "getik" in de motor. Ik heb al het een en ander gegoogled hierover, en naar mijn weten zouden het 2 dingen kunnen zijn, ofwel kantelende zuigers, of iets met de kleppen. Nu ben ik zelf niet zo heel erg technisch op dit gebied, en het schijnt dat je aan de soort tik zou kunnen horen of het de kleppen, of de zuigers zijn.

Ik heb daarom 2 filmpjes toegevoegd, in de hoop dat jullie misschien uitsluitsel kunnen geven of dit de kleppen of de zuigers zijn. (Uiteraard voor een exacte analyse kan ik het beste naar de garage gaan, toch zou ik eerst jullie kennis hierover inwinnen). Het getik lijkt iets luider te worden bij het maken van meer toeren, maar stopt tijdens het rijden ook rond de 2000 toeren. Verder loopt de motor ook netjes en stabiel stationair rond de 750 toeren.

Hopelijk kunnen jullie mij van enigsinds advies voorzien! smiling smiley

Video's:
(van binnen)
(onder de kap)

Overige informatie:

Km stand: 216.000
Motortype: AXP
Versnellingsbak: DUW
Distributieriem vervangen bij 180.000KM
#2820741
Kan het niet heel goed horen op het filmpje, maar ik denk wel kantelende zuigers te horen. Op de achtergrond hoor je ook iets de kleppen en actief koolstoffilter tikken.

Als je op YouTube naar andere filmpjes kijkt, waar het soms beter hoorbaar is kun je het geluid vergelijken (VW 1.4 16v piston slap)

Gewoon mee doorrijden, dit type motor staat erom bekend, kunnen ze best oud mee worden. Wel oliepeil in de gaten houden.
Radiator slaat niet aan

Even een serieuze toer gemaakt, auto heeft het laa[…]

Hoi allen :), Ik hoor sinds kort een gekraak/ clu[…]

@Mari Een laatste update..... De software van […]

Handleiding VW Tiguan

Beste, ikzelf heb ook een tiguan van 2020 uit dui[…]

Foto’s:

Je moet idd gaan nadenken waar kvs en olie bij el[…]

Allereerst welkom op dit forum... Website van Ger[…]

Turbo 1.4TSI Stuk

Hoi Iedereen, Ik heb een Golf V uit 2008 echt met[…]