VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
#2822046
Ik heb een vraag over het inbouwen van Cruise control op een VW Golf mk4 variant uit 2005. Er zit een 1.6 benzine motor in en heeft EPC.

Hopelijk kan iemand mij helpen!

Een vriend van mij vroeg of ik Cruise-control wilde inbouwen in zijn golf. Hij heeft een originele set gekocht bij de dealer inclusief handleiding.

Het aansluiten ging allemaal prima. Bij de motorcode BCB staat dat er nog extra draden moeten worden getrokken van de stekker (onder de paravan naar de computer) Deze hebben we ook getrokken en aangesloten op de pins welke in de handleiding stonden. Er zaten ook geen pins in de stekker onder de paravan dus dat is logisch.

Vervolgens na de installatie de CC aangemeld in VCDS. Dit is ook gelukt. Echter doet de CC helemaal niks.....

We hebben alles vervolgens doorgemeten. Vanaf de stekker van de CC naar de computer geven alle draden goed signaal. Ook de draad die naar de zekeringkast gaat heeft spanning als de auto op contact gaat..... Volgens ons zit alles dus zoals in de handleiding staan beschreven maar het werkt gewoon niet.

Iemand hier die er ervaring mee heeft?
De code van zijn computer is: 036 906 034 DR

Alles wat ik kan vinden over het aansluiten kan allemaal zonder die draden te trekken. Ik vind bijna niks over het aansluiten bij een golf met een BCB motor. Maar volgens de handleiding moet het wel kunnen. Het is ook een van de laatste mk4 golf (2005)

Alvast bedankt
#2822047
Kijk even in de meetwaardeblokken of het signaal van zowel de koppeling- als de rempedaalschakelaars binnenkomen. Je kunt ook de standen van de cruisecontrolschakelaar erin terugvinden. Wellicht zie je dat één van de signalen niet goed worden verstuurd.

De nummers van de meetwaardeblokken ken ik niet uit mijn hoofd. Die kun je vast en zeker op de website https://www.gerritspeek.nl/vag-com.html terugvinden.
#2822049
MVW schreef:Kijk even in de meetwaardeblokken of het signaal van zowel de koppeling- als de rempedaalschakelaars binnenkomen. Je kunt ook de standen van de cruisecontrolschakelaar erin terugvinden. Wellicht zie je dat één van de signalen niet goed worden verstuurd.

De nummers van de meetwaardeblokken ken ik niet uit mijn hoofd. Die kun je vast en zeker op de website https://www.gerritspeek.nl/vag-com.html terugvinden.
Ga ik dat even bekijken, wat ik raar vind is dat het lampje op het dashboard ook niet gaat branden als ik de CC aan wil zetten. Kan dit ook aan de schakelaars van de koppeling en rem liggen?
#2822111
Niet elke auto heeft een lampje in zijn dashboard voor CC. Dus daar kan je je niet blind op staren.

Zoals gezegt kijk in de meetwaarde naar de rem en koppelingsschakelaar deze kunnen de oorzaak idd zijn. Schakelaar hebben een dubbel functie ook kan het zijn dat niet de juiste schakelaar erin zit.
Radiator slaat niet aan

Even een serieuze toer gemaakt, auto heeft het laa[…]

Hoi allen :), Ik hoor sinds kort een gekraak/ clu[…]

@Mari Een laatste update..... De software van […]

Handleiding VW Tiguan

Beste, ikzelf heb ook een tiguan van 2020 uit dui[…]

Foto’s:

Je moet idd gaan nadenken waar kvs en olie bij el[…]

Allereerst welkom op dit forum... Website van Ger[…]

Turbo 1.4TSI Stuk

Hoi Iedereen, Ik heb een Golf V uit 2008 echt met[…]