VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen Golf & Jetta VI, VII
  • Gebruikersavatar
door ZekeNL
#2823140
Hallo Allemaal,

Heb het "even voorstellen" niet kunnen vinden, derhalve hier eerst even netjes voorstellen en daarna mijn vraag;

Ik ben Bert, zelf in het bezit van een Passat B68 1.6TDI en sinds vanmiddag is mijn vrouw Erna ook weer terug op het VW nest en nu in bezit van een Golf GTE.

Er valt voor ons nog heel veel te ontdekken aan deze auto maar na enig zoeken lukt het mij niet de volgende vraag zelf te beantwoorden;

De E-mode knop laat je kiezen tussen volledig elektrisch rijden of de "battery hold" mode, althans zo werkt het in de GTE van m'n vrouw. Ik veronderstel gemakshalve dat dit de normale gang van zaken is.

Kun je dit ook aanpassen, zodanig dat deze knop je laat kiezen tussen volledig elektrisch en "hybride auto"? Of is het wellicht mogelijk de auto zo in te stellen dat hij standaard - na het starten - altijd kiest voor de modus "hybride auto".

Voor nu zijn we in de veronderstelling dat - voor langere afstanden - de "hybride auto" mode de meest geschikte is, waarbij het onze verwachting is dat mijn vrouw hoofdzakelijk korte stukken volledig elektrisch zal gaan rijden (woon/werk verkeer en boodschappen in de buurt).

Vanuit die gedachte lijkt mij de keuze tussen volledig elektrisch en "hybride auto"de meest voor de hand liggende of missen we hier een stuk achtergrondbegrip m.b.t. hoe de auto is uitgedacht te worden gebruikt?

Alvast dank voor jullie reactie,

M.vr.gr.,

Bert & Erna
#2823144
Welkom hier. Je kan de volgorde van de knop en de werking ervan helaas niet aanpassen is het wennen aan de door de engineering uitgedachte werking :-)
Gefluit bij vol gas trappen

Allereerst welkom op het forum... wordt op prijs g[…]

Coderen

Goedenavond Ook ben ik op zoek naar iemand die be[…]

Tuning

Goedenavond allemaal Zal me even voorstellen ik be[…]

Nokkenas + ketting kapot na 40.000km

Gecondoleerd

Levertijden ID4

Net bericht gehad "Je auto is al ingepland […]

Polo VI stuur

Hey allen, Ik zit al een beetje rond te snoepen h[…]

Golf MK4 1.6SR loopt beroerd

Probleem is opgelost, mocht iemand dit zoeken (net[…]

Helix subwoofer programmeren

Ook ik ben opzoek naar zon dongle hoor graag of ie[…]