VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan & Touareg.
door Evertj
#2824061
Goedenavond,

Ik rijd sedert mei met een Tuareg uit 2004 met 160.000 km op de teller. In Tsjechië heb ik diesel getankt en na een 15 km waarbij de weg redelijk omhoog liep hield plotseling de motor in. N.m.m. kreeg de motor geen brandstof. Contact uitgezet en daarna geen probleem. VW garage in Tabor Tsjechië constateerde tijdens het rijden niets maar vroeg of het partikelfilter vervangen was. Had voor deze rit een grote beurt gehad waarbij o.a. oliefilter en luchtfilter vervangen zijn maar partikelfilter is mij niet bekend. In Duitsland een flesje gekocht die dit filter zou moeten reinigen. Probleem doet zich nu alleen nog voor nadat ik langdurig moet klimmen. Wanneer ik het contact dan uitzet en weer start heb ik geen probleem totdat er weer een langdurige klim volgt. We zijn momenteel in Portugal en hier is in de regio geen VW garage. Iemand advies of een idee. Tank in Portugal de duurdere diesel omdat iemand de armere diesel als mogelijk probleem zag maar ook nu komt het nog voor bij veel klimmen.

Groet Evert
door Mari
#2824063
Het partikelfilter wordt niet bij een beurt vervangen ;-)

Inhouden kan allerlei oorzaken hebben, zou zeggen begin met het uitlezen/laten uitlezen van de auto met VCDS, wellicht komt dan de oorzaak naar boven middels de opgeslagen foutmeldingen.
door Evertj
#2824251
Dat is ook wel het plan maar zit ver weg van een garage waar ik ze en versta en weet dat de garage betrouwbaar is. Ik vind het zo apart dat na het uitzetten van de motor en opnieuw starten ik geen althans niet direct probleem meer heb. Ik heb er geen verstaan van maar kan het ook met de oliedruk te maken hebben. Bedankt voor de reactie trouwens.
door Evertj
#2829064
Nog een reactie naar aanleiding van mijn eerdere vraag over het inhouden van de motor van mijn Tuareg.

Ik rijd sedert een ruim half jaar zonder problemen omdat mijn Boschgarage in Hongarije het probleem heeft gevonden en hersteld. Het bleek een met olie vervuilde turbokop te zijn veroorzaakt doordat er gaatjes in de aansluitslangen van de turbo zaten. Deze slangen zijn vervangen en de turbo is door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt waarbij alle aangekoekte olie is weggehaald. De turbo werkt nu perfect en de reparatie is dus succesvol geweest. Kosten van de ingreep waren ongeveer € 300,- dus alleszins acceptabel.

Afsluitend kan ik dus zeggen PROBLEEM OPGELOST!

Onze touran had wat vocht in de oude standaard ach[…]

Groene lijn door km teller

Gespecialiseerde bedrijven kunnen het wellicht r[…]

Heb je het filmpje niet bekeken? Daarin wordt geto[…]

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?