VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
door Arconia
#2831006
Beste forum bezoekers,

Wellicht kan de titel beter zijn "wat zijn deze geluiden"? Ik heb een filmpje gemaakt van het motorgeluid van mijn Golf 4 1.4 16v uit 1999; wellicht toch maar eens kijken of ik het geluid wat kan verminderen.

Weet iemand wat het schrapende geluid maakt? Ik weet dat het snelle tikken en stotende geluid respectievelijk van de koolstof filter en kantelende zuigers komt. Als iemand tips heeft om deze geluiden allemaal te verminderen hoor ik het graag!

Filmpje:
Gebruikersavatar
door JUUL
#2831022
Nu je het zo zegt klinkt het wel als de waterpomp. Raakt je auto ook overhit of dat niet? Wat betreft de andere geluiden zou jij dikkere olie kunnen proberen. In de meeste gevallen helpt dit tegen ongewenste geluiden en lekkages.
door Arconia
#2831025
Hij raakt niet oververhit dus dat is positief maar ga hem toch vervangen, kan zijn dat er iets versleten is. Dat is een goeie tip! Ga ik bij de volgende oliebeurt doen, frappant is dat er net nieuwe olie in zit en het geluid alleen maar slechter is geworden. Zal nog eens overwegen om wellicht toch maar een additief toe te voegen
Gebruikersavatar
door JUUL
#2831026
Er zit een lager in de waterpomp behuizing. Als deze 'droog' draait krijg je dat schrapend geluid. De schoepenwiel wilt wel eens los breken van de as, dan draait de as wel maar het schoepenwiel niet. Dan maakt ie ook herrie, gelukkig bij jou niet het geval.

Weet niet welke olie er nu in zit maar 10w40 zou een goede alternatief kunnen zijn, anders nog dikkere olie nemen. Zelf ben ik geen fan van additieven, goede olie is voldoende.

Onze touran had wat vocht in de oude standaard ach[…]

Groene lijn door km teller

Gespecialiseerde bedrijven kunnen het wellicht r[…]

Heb je het filmpje niet bekeken? Daarin wordt geto[…]

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?