VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan & Touareg.
door Evertj
#2831261
Beste lezers,

Ik rijd in een Touareg uit 2003 en heb sinds dat het kouder is geworden problemen met starten. Met behulp van startkabels of een snellader is het euvel snel verholpen dus het ligt waarschijnlijk aan het weglekken van de acculading. In de herfst van 2019 is er een nieuwe accu geplaatst en de andere accu was in 2018 al vervangen. Ook dynamo is toen gereviseerd. In de winter van 2019/2020 helemaal geen problemen gehad ook niet bij koude maar deze herfst constateerde ik voor het eerst dat hij wat moeite had met starten. Naar mate het kouder werd namen de problemen ook toe. Na 2 dagen stilstand is de snellader twee uurtjes nodig om hem weer gestart te krijgen. De Bosch garage heeft een uitdraai gemaakt en constateet wel fouten maar kan het niet vinden. De VW garage hier in Hongarije waar ik woon geeft aan dat er mogelijk sprake is van corrosie. Dat komt volgens hem vaker voor bij deze leeftijd. Volgens hem zitten er 4 draadbomen in de auto en daar zou het probleem kunnen zitten. Nu is er in 2018 al een draadboom vervangen en komen er nog 3 in aanmerking.

Kan iemand misschien aangeven welke draadboom het meest in de lijn der verwachting ligt of is mijn redenatie te simpel. Ik ga het liefste naar mijn Boschgarage omdat daar de auto al veel onderhoud heeft gehad en er wordt ook zeer goed Duits gesproken en dat is fijn want ik spreek geen Hongaars. Ik heb dit forum reeds doorgelezen en zie mijn probleem er niet bij staan want wanneer hij start zijn er geen rookpluimen en/of walmen die op andere oorzaken wijzen. Bovendien heb ik een aantal foutcodes die volgens de monteur ook op de startproblemen door weglek wijzen.

Ik hoop dat iemand mij advies kan geven. Met vriendelijke groet, Evert
door RRider
#2831315
Hallo Evert,

Een lekstroom wordt niet veroorzaakt door een beschadigde kabelboom, waar stroom uit zou lekken. Het heeft dan ook geen zin om de kabels goed na te lopen, in de hoop iets zichtbaars te ontdekken.

Een lekstroom wordt veroorzaakt door een stroomverbruiker. In een Touareg zitten heel veel stroomverbruikers, dus dit vind je niet zomaar. Je moet eerst een opstelling hebben, waarmee je met een multimeter de lekstroom kunt meten, zonder dat je de multimeter overbelast, en zonder dat de voedingsspanning onderbroken wordt.
Nu zou je een te hoge ruststroom moeten meten .
Vervolgens de zekeringen een voor een loshalen, om te kijken in welk circuit(s) het zich voordoet. Dan ben je er nog niet, maar wel een heel eind.

Deze handelingen zijn allemaal erg specialistisch. Veruit de meeste garages hebben hier geen ervaring mee. Sommige lekstromen zijn door een gespecialiseerd persoon (zoals ik :-D ) snel te ontdekken en te achterhalen, soms ook snel op te lossen). Andere lekstromen zorgen ervoor dat een of meerdere modules wakker blijven, maar dan moet je uitzoeken welke module de veroorzaker is.

Als je weer in Nederland bent, zou ik je graag helpen.
door Evertj
#2831317
Beste heer Ridder,

Kun je mij ook berichten in welke regio je zit. Ik wil graag van je aanbid gebruik maken en wil ook graag na de lockdown down die ook in Hongarije van toepassing is een keer naar Nl. Je mag mij ook privé een berichtje doen op evertj1953@gmail.com. Bedankt voor je reactie.


Groet Evert
door Evertj
#2831324
Beste heer Ridder,

Ik zag nu pas dat je een locatie kan vinden in de gegevens van diegene die reageert. Jouw locatie is wel grappig en toevallig want ik heb naast in o.a. Haarlem ook een aantal jaren gewoond op de Kromme Spieringweg en ook nog een paar jaar op de Mient. Familie van mij woont nog in Haarlem dus een afspraak is heel goed te combineren. Ik hoor dus graag.

Met vriendelijke groet,

Evert Dijkstra
door Wesley277
#2832358
Hallo Evert

Zijn julie er al uit waar bij jau het probleem in zit ik hep un soord gelijk probleem

Bij mij trekt hij de accu ook leeg soms met 12 uur al en soms start je hem zo weer naa 4 dagen stilstaan

Ik hep wel water lekazje in de auto aan de linker kan is de vloer erg nat volgesmij is het koel water

Accu pas vervangen en
Lekstroom is 0,11A

Met vriendelijke groet

Wesley westrik
door Evertj
#2832360
Nee want ik ben nog niet naar Nederland geweest om naar dit probleem te laten kijken. Het is nu minder koud buiten en dan heb ik iets minder problemen. Als het t.z.t. is opgelost meld ik het.
door Evertj
#2834653
Inmiddels lijkt het probleem met lekstroom te zijn opgelost en de waarschijnlijke oorzaak lag dichterbij dan verwacht. Na een servicebeurt constateerde ik dat ik mijn auto niet meer openkreeg die door het garagepersoneel in het parkeervak was gezet. Startaccu erbij en daarna een auto ervoor maar niets hoor de accu die ongeveer 1,5 jaar oud was bleek er de brui aan te hebben gegeven. Er is een nieuwe accu geplaatst en nu bijna een maand verder heb ik nog niet eenmaal een startprobleem gehad. Ik hoop dat het zo blijft want beter een nieuwe accu na een zeer korte tijd dan zoeken naar een mogelijke oorzaak en een waarschijnlijk daarop volgende reparatie. Ik zal na de winter wederom berichten of het probleem definitief uit de wereld is.

Groet Evert

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Groene lijn door km teller

Ik gok op een breuk op printplaat van het displa[…]

Je stelt de vraag in het VCDS/VCP/OBD11 subforum[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?

Golf 7 1.4 tsi storing P226300

en heeft u het inmiddels kunnen oplossen, ik ben z[…]