VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
door Cece1
#2833909
Hoi,

Sinds kort heb ik een 4 drs. Golf 4 automaat van 1999.

Rijdt erg goed. Waren/zijn wel wat probleempjes mee. Lekt onderaan de rechter voordeur na een wasbeurt. Centrale portier vergrendeling werkte niet op de bestuurders kant (is spontaan weer gaan werken).

De ramen laat ik niet meer volledig zakken omdat die nogal hardhandig op de bodem 'klappen'. Zal niet goed zijn voor de plastic onderdelen, gezien de vele problemen hiermee.

Ik zoek eigenlijk een adres (geen dealer) voor reparatie van de achterramen. De schakelaren 'klikken' wel maar de ramen openen niet.

Ik woon in de buurt van Zwolle. Iemand suggesties?

Vriendelijke groet,
Cece
Gebruikersavatar
door JUUL
#2833912
Ik weet niet hoe handig je zelf bent maar dit is een klus die je evt zelf kunt klaren. Op youtube staan er genoeg filmpjes die je stap voor stap laten zien hoe je het complete raam mechanisme kunt vervangen. Je moet er gewoon geduld voor hebben en logisch blijven denken. Als je het eenmaal hebt gedaan stelt het niets voor ;-)
door Cece1
#2833913
Hoi Juul,

Dank voor je reactie
Mechanisch zou ik het eventueel zelf kunnen oplossen maar ik vind het vreemd dat ze het allebei niet doen. Ik zit meer te denken aan een elektronisch euvel. Dit zou ik wel graag willen uitsluiten voordat ik een dubbele klus te doen heb.
Gebruikersavatar
door JUUL
#2833914
Dan moet je toch op onderzoek uit. Test de motoren los van het raam mechanisme. Als het werkt (wat ik eigenlijk ook denk) dat ligt het aan het mechanisme zelf. Uit ervaring kan ik je vertellen dat er aan zo'n mechanisme een hoop onderdelen zitten die kunnen falen. Er hoeft maar 1 onderdeel niet mee te werken en gaat je raam scheef zitten in de geleiders. Dit trekt zo'n raam motor niet en stopt met werken om niets verder te forceren.

@Antera ehhhhhhh iemand jou bekend en iets dich[…]

Groene lijn door km teller

Ik gok op een breuk op printplaat van het displa[…]

Je stelt de vraag in het VCDS/VCP/OBD11 subforum[…]

Alarm

Mijn alarm is inderdaad ook al 2x eerder voor niks[…]

Het is in augustus nog 2x voorgevallen. Eind augus[…]

Hey Kan je me meer vertellen over deze garagist? […]

Touran teller inleren

waar woon je ?

Golf 7 1.4 tsi storing P226300

en heeft u het inmiddels kunnen oplossen, ik ben z[…]