VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
  • Gebruikersavatar
#2838729
Hallo eerste keer op dit forum. Ga proberen problemen samen te vatten. Laatste jaren problemen met remmen voor en achter. Voor werden de remmen warm niet aldoor maar regelmatig. Auto was 10 jaar oud dus niet zeuren nieuwe remklauwen + blokken + schijven gemonteerd achter ook . Voor ook nog nieuwe remslangen achter niet. Voorremmen werden niet meer echt warm na 150 km dus dat was oke. Achteremmen werden soms alle twee warm (heet) of om en om of helemaal niet.
Zo een paar jaar door sukkelen . Wel iedere keer door de APK gesleuteld. Dit jaar maar weer op ondezoek uit en weer nieuwe remklauwen achter gemonteerd en handremkabels losgelaten , achterremmen worden nog steeds warm/heet ook zonder handrem. Na overal vragen en lezen ook hoofdremcilinder vernieuwd . ( geen verschil) daarna blijft alleen abs pomp over.
Er brand geen lichtje , toch gedemonteerd en naar abs specialist gebracht (Beverwijk) en laten testen / repareren.
Nu rij ik met flessen water achterin om af en toe mijn remmen te koelen. De rook slaat er af na 40 50 km. Wat nu nog te doen?
Ik heb ook nog de achterremslangen vernieuwd. Geen verschil. Volgens mij heb ik alles gehad. Mvg.
#2838738
Hallo Hoogland,

Ik heb het vermoeden dat het probleem zit in de remklauwen. Als ik een remklauw vervang, dan moet ik meestal de oude retour sturen. Het kan daarom goed zijn dat je geen nieuwe remklauwen hebt, maar gereviseerde. En als die revisie niet goed is uitgevoerd, dan krijg je hetzelfde probleem. Mijn advies is zelf reviseren (niet veel meer dan een nieuw rubbertje, en insmeren met Red Rubber Grease). Ik los het probleem graag voor je op, verder contact graag in de PM.
#2838747
Hallo, ik heb nu door hoe ik kan antwoorden. Ik heb u zojuist een ander ander antwoord op een ander bericht gestuurd. De rem klauwen zijn nieuw niet gereviseerd. De vorige set was gereviseerd. Nu dus geheel nieuw zelfde probleem. Met vr. gr.
Deurgreep buitenkant

Beste allemaal Kan iemand ons helpen Hoe demontee[…]

Geen idee of dit nog wel een actuele fout is: 0176[…]

Problemen met panoramisch dak

Heb al meer klachten over het panoramische dak g[…]

Kleuren

Oke,nou bedankt voor je tijd en goede info ,denk d[…]

Mail naar Pon met de klachten en een mail naar j[…]

Goedemiddag Heeft iemand een tekening of een uitl[…]

Aankoopadvies Tiguan 2.0 tsi 2010

Bedankt voor je reactie. Enige ervaringen met 1.4 […]

Ik heb dit item eerder gepost, maar krijg geen rea[…]