VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
  • Gebruikersavatar
door Stef1961
#2839527
Goedendag,

Ik heb een Golf 6 tdi16 automaat met een dsg 7 bak.
Via mijn display gaf het al een tijd D1, 2,3,4,5,6,7 daarna knippert er een sleutel.
Nu al een paar voor de stoplicht pakte die de versnelling niet meer en kon alleen gas geven maar reageerde niet. Auto aan de kant gezet van contact af en weer gestart en in de drive gezet pakte toen wel maar bij de volgende stoplicht hetzelfde. Weer dezelfde handeling gedaan en kon toen gelukkig via de snel weg naar huis rijden.
Heb bij verschillende DSG specialisten info gevraagd en had een afspraak gemaakt voor een diagnose. Op de dag van de afspraak kwam de auto niet eens van de parkeerplaats voor het huis af. Hierna paar keer geprobeerd met dezelfde handelingen maar auto wil gewoon niet rijden. Starten geen probleem. Heb verschillende sites en reviews gelezen maar kan iemand mij vertellen is het de koppelingsplaten of de mechatronic of de hele versnellingsbak? Ik las dat het een dure reparatie wordt. En wat is wijs nu om het te laten repareren of de auto wegdoen?
Hoor graag van mede VW fans hun mening en advies.

Mvg Stef
Gebruikersavatar
door MarTiguan
#2839542
Het is moeilijk te zeggen of de reparatie nog de moeite waard is, dat is o.a. afhankelijk van de restwaarde van de auto en hoe groot jouw portemonnee is...

Heb je al bij de DSG dokter in Varsseveld geïnformeerd ??
Die zijn gespecialiseerd in DGS bakken.
door Stef1961
#2839545
Bedankt voor je reactie Maar Tiguan,
Ik had een afspraak voor een diagnose in Varsseveld maar moest dat annuleren daar op die dag de auto helemaal niet meer kon rijden alleen starten maar verder niks. De auto kon niet eens van de parkeerplaats de versnelling deed niks in de D en R. Maar heb ook een adres in Duiven bij een specialist in DSG bedrijf gekregen. Heb nu contact met dit bedrijf zij kunnen eventueel de auto vervoeren naar Duiven. De auto is van 2010 en heb die pas 1,5 jaar grote beurt en distributie vervangen, remmen etcetc ...volgens bedrijf in Duiven is het meestal de mechatronic ( reviseren en software update olie vervangen is €1050) mocht dat het zijn. Hoop alleen niet dat de koppelingsplaten ook moet gebeuren dan wordt het inderdaad een vette kostenplaatje en is de overweging om de auto weg te doen. Bedankt nogmaals voor je reactie.
MarTiguan vinden dit leuk
Gebruikersavatar
door MarTiguan
#2839552
Oké... ik hoop dat het allemaal meevalt, want tegenwoordig betaal je toch al overal de hoofdprijs voor... is niet leuk meer.

Dit zijn voor zowel de garage als de klant vervele[…]

Nieuwe firmware 1983 VW Golf 8

Dit is een update voor het mediasysteem niet voor […]

Coderen Golf 8 MQB-evo

Je kan bij me langs komen eventueel en kan ik hem […]

Problemen met panoramisch dak

Ik ontstop dit jaarlijks met een (Nylon) trekv[…]

Olie in inlaat 1.2tsi

Hallo beste lezers, Vanmiddag mijn auto vanwege fo[…]

DSG problemen Golf 8 etsi 1.0

Hi allemaal, Sinds januari dit jaar hebben wij ee[…]

Hallo . Ik zag laatst toen ik terugkwam uit Polen[…]

Geluid onder het rijden

Sorry, maar ik kan het natuurlijk niet anders ver[…]