VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
  • Gebruikersavatar
#2845629
Hi allemaal,

Ik rij in een VW Tiguan uit 2016 (diesel). Tijdens onze vakantie in Frankrijk begon mijn auto een vreemd geluid te maken. Bleek een kapotte dynamo te zijn. Deze is vervangen. Na even rijden kwam de één na de andere storing tevoorschijn.
Fout: bochtenverlichting (AFS)
Front Assist niet beschikbaar
Dimlicht links controleren
Dimlicht rechts controleren
Storing: stabiliseringscontrole (ESC)
Storing: bergwegrijhulp
Storing: side assist

De auto blijft wel gewoon rijden, ben met deze storingen vanuit Frankrijk naar huis gereden. Eenmaal thuis langs mijn garage. Met uitlezen komt dynamo geen communicatie naar voren, hierdoor komen er volgens hen allerlei storingen in de auto. Mijn garage geeft aan dat de dynamo ingeleerd moet worden, maar hebben daar de juiste apparatuur niet voor.

Nu ben ik doorverwezen naar de VW dealer. Wachttijd 5 weken, dus ik kan pas half september terecht. Zij gaan eerst een diagnose stellen (2 uur á 350 euro). Ik heb ze gebeld van de week, gezien de diagnose eigenlijk al gesteld is en ik daar dus geen €350,- voor ga betalen. Deze meneer gaf aan dat het de vraag is of de VW Dealer de dynamo kan inleren. Ik heb er dus niet echt veel vertrouwen in daar. Weet alleen dat het me veel geld gaat kosten.

Hebben jullie nog ideeën waar ik eventueel met dit probleem terecht kan? Ik woon zelf in de buurt van Schiphol.

Bedankt alvast.
#2845631
... neem aan dat je de dimlichten hebt gecontroleerd op werking?

Dealer neemt een diagnose van een ander niet over, ze willen zelf kijken en vooral uren schrijven... Uitlezen doe je in een paar minuten... beste is een VAG-specialist te zoeken bij je in de buurt, die zijn er ongetwijfeld... als je een stukje wil rijden dan kan wellicht @Antera te hierbij assisteren, als ik me niet vergis zit hij in Breda.

Als ik zoveel fouten zie lees ik de auto met VCDS uit, wis de codes en kijk vervolgens welke terug komen...
#2845713
Ja dimlichten heb ik gecontroleerd. Op het moment dat hij in storing staat doen ze het niet meer.
Ja inderdaad, vooral uren schrijven. Er zitten er twee redelijk in de buurt bij mij, die benader ik volgende week, zijn ze beiden weer terug van vakantie.
Anders benader ik jou optie in Breda nog.

Bedankt voor je reactie.
#2845727
Ik vermoed meer dat de accu los is geweest en dit meerdere storingen heeft veroorzaakt. Dit heb ik zojuist ook ondervonden in mn eigen Passat (accu vervangen + inleren). Volgens "internet" zou dit na een x aantal keer vanzelf weggaan. Daar ben ik niet zo van dus heb ik via vcds alle modules waar storingen op kwamen "handmatig" de foutcodes gewist. Nu is tie zich zelf weer...

Ik kom uit Rozenburg (helaas wel de Rotterdam versie voor jou). Ik kan hem in ieder geval uitlezen, codes wissen en even kijken naar het evt aanmelden van de nieuwe dynamo.

Gr Manuel
#2845756
Hi Manuel,

Thanks voor je reactie. Ja dat zou kunnen inderdaad. Storingen blijven steeds terugkomen, ook na 1300 km gereden te hebben dus vermoed dat ze niet meer vanzelf weggaan. Nu weer een nieuw probleem erbij, 12 volt accu laadt niet meer op. Dus morgenochtend maar weer richting mijn eigen garage om te laten kijken hoe we dit probleem kunnen tackelen. Vermoed dat dit ook weer met de plaatsing van de nieuwe dynamo te maken heeft, er zit nog niet zo heel lang een nieuwe accu in.
Kan jij me je contactgegevens mailen? Mijn mailadres is n.bot1988@gmail.com, dan bel ik je van de week even.
Groetjes Nathalie
Deurgreep buitenkant

Beste allemaal Kan iemand ons helpen Hoe demontee[…]

Geen idee of dit nog wel een actuele fout is: 0176[…]

Problemen met panoramisch dak

Heb al meer klachten over het panoramische dak g[…]

Kleuren

Oke,nou bedankt voor je tijd en goede info ,denk d[…]

Mail naar Pon met de klachten en een mail naar j[…]

Goedemiddag Heeft iemand een tekening of een uitl[…]

Aankoopadvies Tiguan 2.0 tsi 2010

Bedankt voor je reactie. Enige ervaringen met 1.4 […]

Ik heb dit item eerder gepost, maar krijg geen rea[…]