VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen problemen
#2845964
Hallo,

Golf 7:
1.2 TSI (105 pk)
2013
130 000 km
Dealer onderhouden

Mijn grootste zorg (€€€) is het olieverbruik van 1l op 1000 km.
Ik begrijp dat de kans groot is dat de oorzaak bij de schraapveren ligt? Dan moet de motor quasi volledig gedemonteerd worden? Hoeveel km's ongeveer zou ik nog kunnen rijden aan dit olieverbruik?

Problemen
a) olieverbruik van 1l op 1000 km!
b) lek in deur => natte vloer na hevige regenval
c) airbagstoring melding
d) startstopstoring melding
#2845966
Allereerst welkom op dit forum...

A- Weet je zeker dat het olieverbruik is en niet een olielek? Zo lang je olie blijft bijvullen zou je theoretische kunnen blijven rijden, maar het zal waarschijnlijk alleen maar erger worden als het inderdaad olieverbruik blijkt te zijn.

B - Lekkage van de deur, voor of achter? De golf 7 heeft een bekend probleem met de luchtroosters achter de achterbumper, daar komt na verloop van tijd water naar binnen, vult eerst een compartiment en vervolgens kan het de bak van het reservewiel inlopen en naar voren onder de achterbank door... Een ander plek voor lekkage is via de speakers in de achterdeuren... dan is de voetenruimte achter nat.

C + D - uitlezen met VCDS om meer te weten te komen...
#2846099
Dank u Mari.

A) Ik heb geen enkele olievlek op mijn oprit... Aanvankelijk moest ik op een jaar (17 000 km) 2 keer een 1l bijvullen. Recent moest ik elke 1200 km een 1l bijvullen en nu moet ik elke 800 km een 1l bijvullen :-(.

B) Vloer van de rechterachterpassagier was nat en een deel van de vloer van de rechtervoorpassagier was nat. Ik heb de indruk dat de lek in de rechterachterdeur zit. Het reservewielcompartiment heb ik gecontroleerd en dat is droog :-).

C) D) Ken je toevallig iemand met VCDS in België die dit kan voor een correcte prijs? Meer bepaald in provincie Antwerpen of Vlaams-Brabant.
#2846101
A - Als olieverbruik blijft toenemen dan zal je er toch wat aan moeten laten doen... zoek een VAG-specialist op en vraag die om advies.

B - Als je het vermoeden hebt dat het de rechter achterdeur is dan wordt het tijd de handjes te laten wapperen en de bekleding te verwijderen om te zien of het inderdaad daar langs binnen komt.

C+D - Weet zo direct niet iemand te noemen in België om je te assisteren met uitlezen met VCDS, maar wellicht dat een van de medeforumleden je behulpzaam kan zijn.

Beste forumleden. De Up van mijn vrouw heeft een s[…]

Alarm

De auto is uitgelezen. Volgens de garage is het po[…]

de wielen zijn verkocht

Touran teller inleren

Goedenavond Wie zou voor mij mijn teller kunnen i[…]

Je zult op zoek moeten naar iemand die thuis is in[…]

We hebben in een Scirocco een telefoon gekoppeld, […]

top, we gaan er snel achteraan! Ik heb in middels […]

Even een update aangaande de stand van zaken: En i[…]