VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
#2846055
Goedendag! Ik heb een oude golf en probeer 'm nog zo lang mogelijk te laten rijden. Sinds vorige week gaat het olielampje geregeld branden, vooral als ik stationair draai (met een dot gas geven gaat het lampje weer uit). Voordat ik naar de garage ga voor check van de oliepomp, wil ik zelf de oliedrukmeter vervangen om te kijken of het daaraan ligt (uiteraard heb ik oliepeil gecheckt).

Klinkt misschien suf, maar ik weet niet zeker welke sensor ik moet hebben. Het stikt van de sensoren bij de motor en op internet kan ik geen volledig duidelijk antwoord vinden. Ik heb ook geen gedetailleerde technische tekening van de motor en oliesysteem. Hoe kom ik er achter welke sensor ik moet hebben of kan iemand mij helpen?

Ook zoek ik de juiste nieuwe sensor, maar als ik op mijn model zoek, krijg ik nog een stuk of 6 opties. Ik probeer te zoeken op chassisnummer, maar daar loop ik ook vast.
#2846061
Vervelend probleem. Om te beginnen hebben wij de motorcode nodig, de MK4 1.6 heeft namelijk 3 varianten. Daarnaast moet ik ook denken aan een (deels)verstopte oliezeef of leiding. Als het probleem, na het vervangen van de sensor, nog niet is opgelost zou ik hier zeker naar kijken.

Ik denk er over om mijn VW Jetta Hybrid in te ruil[…]

... ik weet waar je het gelezen hebt... 2 posts na[…]

Radiator slaat niet aan

misschien is ook zijn thermostaat kapot (nlijft op[…]

hoi expedition, ik zou ipv e10 superplus of aral 1[…]

VW app of WE connect

Ik kreeg eerder het advies de nieuwe app te instal[…]

Litec ervaringen?

Hallo iedereen, Mijn persoonlijke ervaring met Lit[…]

Als je de site gebruikt heb je een idee wat de v[…]

TK: Polo 6N2 GTI onderstel

Wegens een planwijziging te koop aangeboden VW Pol[…]