VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen Taigo, T-Cross, T-Roc, Tiguan & Touareg
  • Gebruikersavatar
#2846431
Wij hebben een Volkswagen Tiguan 1.4 TSI uit het jaar 2014, welke recent bij Van den Udenhout in Den Bosch is geweest voor reparatie vanwege problemen met het koppelingspedaal.

Het koppelingspedaal bleef in eerste instantie op de bodem hangen en kon naderhand helemaal niet meer ingedrukt kon worden. We hebben de auto toen naar Van den Udenhout in Den Bosch gesleept en dit was voor deze auto tevens het eerste bezoek aan de dealer in Nederland, aangezien deze auto uit Duitsland geïmporteerd is. Wij hadden zelf het vermoeden dat de koppelingscilinder eventueel het probleem zou kunnen zijn en aan de balie werd ook bevestigd dat dit een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Uiteindelijk is er de volgende werkdag een diagnose uitgevoerd, met de mededeling dat inderdaad de koppelingscilinder, maar óók de complete koppeling set (exclusief vliegwiel) vervangen moet worden. Later op de dag wordt er gebeld dat de versnellingsbak eraf ligt en dat er speling op het vliegwiel geconstateerd is en deze ook vervangen moet worden.

Het uiteindelijk totaalbedrag bleek €3461,86 te zijn. Een bedrag waar we erg van zijn geschrokken, zeker omdat we in eerste instantie alleen van de koppelingscilinder uitgingen.

Als ik de factuur bekijk en de koppeling set en vliegwiel bij elkaar optel kom ik op een bedrag van maar liefst €1875,56 incl. BTW uit. Online kom ik complete sets tegen van kwaliteitsmerken zoals LUK, Sachs en Valeo voor zo'n 750 euro. Waarom kost dit bij Volkswagen 2,5 keer zoveel?

En is €169,90 incl. BTW een normaal uurtarief om aan een Tiguan van bijna 10 jaar oud te werken? Er is nu zogenaamd 15% korting toegepast maar dan komen we alsnog op €144,42 incl. BTW per uur uit.

Verder ben ik benieuwd wat '01500000 Interactieve functie' is?

Ik ging er al wel vanuit dat de officiële dealer 'iets' duurder zou zijn, maar met dit soort bedragen heb ik het gevoel dat we minimaal de helft teveel betaald hebben. Helaas heb je nog weinig keus als de versnellingsbak er eenmaal af ligt en wordt je voor het blok gezet.

Wat is jullie mening over dit bedrag?

Afbeelding
#2846484
Mari schreef: 17 okt 2023 07:26 Allereerst welkom op dit forum...
Dank je!

Mari schreef: 17 okt 2023 07:26 Je snapt nu waarom weinig mensen naar de dealer gaan... uurtarief is absurd...
Ja als dit blijkbaar normale tarieven zijn was het voor ons de eerste en laatste keer bij een VW dealer. Helaas flink wat leergeld betaald nu.
Voor de volgende klussen maar eens op zoek naar een goede en betaalbare specialist in de buurt.
Zwarte interieur delen

Inderdaad sorry daarvoor dacht dat ik hier een nie[…]

Volkswagen data sticker

Bij mij zit de sticker in het serviceboekje en zit[…]

Hallo ik wil de remvloeistof verversen van mijn G[…]

Navigatie tussen de tellers

Bedankt voor je antwoord! Ja dit heb ik al geprob[…]

Ok, dan beschadigd die trekveer de klepjes dus nie[…]

Ik heb een Volkswagen Sportsvan gekocht en volgens[…]

Probleem met noodoproepfunctie

Het werkt weer (garage geeft op dat sos module h[…]

Wat Mari zegt, een volledige voertuigscan met bv V[…]