VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran.
  • Gebruikersavatar
door Herperduin
#2846594
Ola,
Heb een golf 4 1.6 uit 2000. Het begon met een melding Bremsen fehler STOP en ABS lampje. Daarna soms alleen melding en daarna blij stop staan maar piepen houdt op. Soms ook tijdens een rit van uur lang hele tijd waarschuwing aan en uit en dan ABS fehler. Als dat het geval is, stopt de melding als auto beneden de 20km/h rijdt.
Er zijn geen foutmeldingen opgeslagen en uit te lezen bij mijn garage (geen VAG com). Wel kunnen uitlezen dat tijdens rijden de sensoren dezelfde waardes geven.
Ook vreemd is dat bij starten het airco display (de golf is een comfort versie) tijdje knippert voordat display stabiel is. Of het een relatie heeft met ABS fout weet ik niet maar was me nooit eerder opgevallen.
Lukraak sensoren gaan vervangen lijkt me niet slim dus alle hulp, suggesties zijn welkom. Auto nu al ruim 23 jaar in bezit en (eigenlijk gewoon) eerste eigenaar en wil nog graag tijdje doorrijden (heeft pas 267000) gelopen :-)
door Herperduin
#2846614
Dank voor je reactie. Ik ga eens kijken waar ik uit kan laten lezen of zijn er in de buurt van Herpen tips waar of door wie ik dat kan laten doen? Hoeft uiteraard niet gratis maar als een forum lid of zo dit ook kan stuur ik mijn geld liever die kant op.
Gebruikersavatar
door JUUL
#2846615
Klik hier voor de VCDS Locatie topic. Mocht er niemand dichterbij zitten, ik kom uit omgeving Boxmeer. Is ong 30min bij jou vandaan en als je zelf niet wil rijden kan ik evt naar jou toe komen. Ik heb geen Vagcom maar een iCarsoft, ik kan er stiekem veel mee en wil het wel voor je uitproberen. Stuur me maar een pb als je interesse hebt :tu:
Herperduin vinden dit leuk
door Herperduin
#2846619
Dank Juul.
Ik ga even kijken in dat topic. Had ik nog niet gevonden. :oops:
Werk in Apeldoorn dus kan wellicht daar of op weg terug naar Oss iets vinden. Anders gewoon iets verder rijden :-)
door Herperduin
#2846693
Vandaag uit laten lezen door memberlist.php?mode=viewprofile&u=52378
Ga nu eerst aan de slag met foutcode 668 boordspanning contact 30. Op gerritspeek al eea gevonden over eventuele oorzaak. Heb nog veel te leren maar hoop dat ik zelf iets kan oplossen want geeft altijd wel een kick als ik zelf iets vind (of met behulp van een ander) @Patrick-MK3 in ieder geval al bedankt voor je snelle hulp.
Ik houd jullie op de hoogte en sta ondertussen open voor alle adviezen!
patrickmk3 vinden dit leuk
door Herperduin
#2846961
Auto is weer gekeurd voor een jaar maar ABS fehler nog niet verholpen. Zal waarschijnlijk pomp zijn. Ondertussen ook geluid hoorbaar van lagers in de bak dus die zou ook gereviseerd moeten worden. Airco is ook ergens lek en vanavond liep hij zeer onrustig stationair waarbij lichten dimmen en feller worden. Ben bang dat einde in zicht komt….
Gebruikersavatar
door JUUL
#2846963
Fijn, weer een jaar apk!!

- ABS pomp kan wel een dure grap worden. Je kunt een 2ehands proberen maar dan is het duimen hoe lang die meegaat. Maar ik wil je niet bang maken, het kan gigantisch meevallen.
- Geratel in de bak, hoor je het alleen als je de koppeling loslaat? Dan kan het evt de drukgroep zijn. Zo niet mss toch ff de bak laten nalopen. Ik weet niet wanneer de ketting voor het laatst is gedaan, maar nu zou een kettingwissel perfect zijn....alles ligt toch al los.
- Airco lek kun je vinden door fluor in de koelmiddel bij te voegen en na een paar weken met een fluoresent lampje te gaan zoeken waar het lekt.

Waarschijnlijk defecte deurslotmodule...

slecht laden ID.4 GTX via eigen wallbox

Betreft ID.4 GTX van juli 2023. km stand bijna 250[…]

Golf 5 H7 fitting

Hey, De fitting van mijn H7 lamp links voor is ka[…]

Remmen

Ik heb sinds vorige week de keuze om ID3 zakelijk […]

https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onderdelen-voor[…]

Nog steeds beschikbaar :tu:

Nog steeds beschikbaar :tu:

Droge remschijven

APK is een momentopname... is geen garantie dat er[…]