VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
door MJT
#2767714
Jongens.....

ik loop weer ergens tegen aan.... :SCRATCH:

afgelopen tijd veel gesleuteld aan de golf, alles hangt op zijn plek en loopt weer, echter komen nu de kinderziektes aan bot.

als de auto gestart is en draait gaat mijn koelsysteem lampje branden, of die nou warm of koud is maakt niet uit, hij knippert constant. echter als ik mijn lampen aan zet stopt die met knipperen?!
koelsysteem is ontlucht, en thermostaat slaat aan bij 90* ik heb een golf 3 watertankje, ik heb geen stekker kunnen vinden in mijn kabelboom die hier op past. op mijn vorige mk2 tankje zat geen stekker op.

lambdasonde vraag,
ik heb mijn auto een half uur zo'n 20 minuten stationair laten draaien i.v.m. met koelsysteem te ontluchten. echter ruik ik aardig wat onverbrande brandstof (dus geen pure benzine damp) uit de uitlaat. ook als de motor warm is geeft die wat lichte backfires bij de katalysator. ook zie ik mijn brandstof meter nog net niet met de millimeter naar links gaan, oftewel hij verbruikt aardig wa benzine. motor zelf start en loopt goed. niks geen gekke gebreken, krijgt brandstof van de bijbehorende 3.0 bar tank. ik weet dat er 1 gaatje op de vacuüm slang niet is afgedopt, heb zo snel even geen afdicht dopje bij de hand. alleen denk ik niet dat dit het probleem mag zijn. ik zelf denk dat het de lambdasonde is, en wil ik deze graag doormeten (als dit überhaupt mogelijk is) voor ik een nieuwe aanschaf, maar wie kan mij uit leggen hoe ik dit moet doen, ohms?
het gaat om deze lambdasonde, http://www.mijnautoonderdelen.nl/lambda ... 03829.html

ook wil ik de golf eens voorzien van een odb stekker, zodat ik hem kan uitlezen, maar dit lijkt mij toch wel heel sterk wijzen naar de lambda sonde ;)


technische gegevens,

Casco: Golf 2 uit 1990 met CE2 kabelboom
Motor: Golf 3 2E uit juli 1994
Volkswagen Polo 6R 2009 EPC probleem

De auto is al uitgelezen en alles wat rood was in […]

Ik weet niet op welk platform de Caddy uit 2020 zi[…]

Die heb ik al vervangen. Beide antennekabels waren[…]

De sensor die onder de motorsteun zit is nr. 01M92[…]

Ik kan dat topic niet meer terugvinden over een mo[…]

Allereerst welkom op dit forum... wordt op prijs g[…]

https://www.kleinanzeigen.de/s-032145169q/k0 Je[…]

Gestolen Polo T-833-SH

Beste leden, Helaas heeft iemand weer niet met zi[…]