VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen Golf IV, V, Bora/Jetta & Touran
  • Gebruikersavatar
  • Gebruikersavatar
door Nielszz
#2797963
Ik heb laatst mijn golf 4 GTI laten chippen, hij zou normaal met euro 98 190pk moeten doen maar de mijne deed maar 175pk. De tuner zei dat dit misschien de nokkenas ketting is en dat de timing misschien fout was. Iemand hier ervaring mee? op de VAGCOM gaf de auto verder geen storingen.
mvgr,
Niels
door Pacificmk4
#2797973
Elke motor heeft zijn eigen karakteristiek en zijn eigen marge's en afwijkingen. Het kan aan zoveel dingen liggen, van een luchtmassameter tot nokkenasketting van n75 tot turbo. Op sfstand lastig te bepalen. Als je de nodige kilometers op de klok hebt staan dan is 175 pk niet verkeerd.
#2798027
Pacificmk4 schreef:Elke motor heeft zijn eigen karakteristiek en zijn eigen marge's en afwijkingen. Het kan aan zoveel dingen liggen, van een luchtmassameter tot nokkenasketting van n75 tot turbo. Op sfstand lastig te bepalen. Als je de nodige kilometers op de klok hebt staan dan is 175 pk niet verkeerd.
Exact, een ingelopen blok verliest na tijd en Kilometers vermogen, die 190pk zal wel op een nieuw of compleet gereviseerd blok zijn.
door Xizer
#2798073
Welk blok heb je? Met gaskabel of electronisch gasklephuis? 175pk is heel erg weinig, waarschijnlijk net zo weinig als je hebt betaald bij deze relatief onbekende tuner. AGU blok met gaskabel zit je bij een goede tuner rond de 190pk, bij het AUM blok met electronisch gasklephuis kom je rond de 210pk.

Aah dus toch maar 1.. maar welke is de U1 dan ? En[…]

Brrr, dat is wel 1 van de slechtere dingen om te d[…]

Aansluiten Golf 2 dashboard

Wat wil je omvormen?

afgelopen weekend zijn de antenne op het dak en de[…]

Is mogelijk maar dan moeten er vanaf je radio drad[…]

Verkeerde of teveel lucht toevoer?

Het motor storingslampje brand (tot zo ver) niet. […]

Golf 3 cabrio stroom

11.8V is in ieder geval een vrijwel lege accu. (zi[…]

Wij zijn druk met het ombouwen van onze T5 naar ee[…]