VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemeen Golf & Jetta VI, VII
  • Gebruikersavatar
#2818804
Mari schreef:Kort maar krachtig: Nee!

Mocht je radio het ondersteunen (App-connect) dan heb je om deze te activeren een zogeheten FeC (Feature Enablement Code) nodig. Deze is via de dealer te regelen, kosten verschillen per dealer behoorlijk: 200-330 euro.
Bedankt voor je reactie! Enig idee waar ik een software kan aanschaffen die dit wil kan :) gr
#2818808
Van een ander forum:
Dus als er mensen zijn die graag alle verbindingsmogelijkheden willen hebben dan is het zaak om, voor je een VW met multimedia systeem koopt, te kijken of deze ook daadwerkelijk geschikt is en dit goed uitzoekt. zaken die hierbij van belang kunnen zijn:

- Als je het app-connect logo ziet in het menu maar bij selectie een fout melding krijgt dan kun je deze wel laten vrij schakelen bij VW tegen betaling (FeC). Overigens niet altijd de garantie dat het ook werkt.

- Heb je dit logo niet en is je VW van voor wk22 2015 dan kan je app connect niet laten vrij schakelen en heb je eigenlijk alleen hardware vervanging als optie (ong €1200)

- Heb je het app-connect logo en je wil deze laten vrij schakelen zul je ook moeten kijken of je over de juiste USB aansluiting beschikt.... als je gebruik wil maken van APPLE. Alleen een specifieke USB aansluiting op de plek van de asbak is geschikt voor APPLE functies deze wordt niet altijd standaard ingebouwd. wel als je af fabriek app-connect hebt besteld natuurlijk. onderdeel : 5Q0035726E

Nu zijn er creatieve mensen die hun Multimedia systeem uitwisselen of upgraden met een nieuwere module alleen zitten hier ook weer haken en ogen aan. Je kunt blijkbaar tegenwoordig dit soort apparatuur niet meer aanmelden zonder in verbinding te staan met VW servers ook het vrij schakelen moet via de VW servers (component protection)

Hoop informatie (in Duits) op motor-talk over app - connect en vrijschakelen:

http://www.motor-talk.de/forum/sammelth ... 82463.html

http://www.motor-talk.de/forum/app-conn ... 43191.html
https://shop.volkswagen.nl/auto-accesso ... pp-connect
#2818826
Er is wel wat gaande in de FeC wereld. Je kan inmiddels een gateway en een dongle aanschaffen welke "Driving Profiles en CC" actief heeft. Deze gateway geeft wel een component protection op het moment als je hem hebt geinstalleerd (is niet zo gek) dealer moet deze CP verwijderen en dan doe je de eobd-dongle in het slot. Op dat moment activeerd hij de Driving Profiles en CC.

https://nl.aliexpress.com/item/32909879 ... st=ae803_5

Heb hier zelf geen ervaring mee. Maar dat er mogelijkheden zijn, is een feit.
Gefluit bij vol gas trappen

Allereerst welkom op het forum... wordt op prijs g[…]

Coderen

Goedenavond Ook ben ik op zoek naar iemand die be[…]

Tuning

Goedenavond allemaal Zal me even voorstellen ik be[…]

Nokkenas + ketting kapot na 40.000km

Gecondoleerd

Levertijden ID4

Net bericht gehad "Je auto is al ingepland […]

Polo VI stuur

Hey allen, Ik zit al een beetje rond te snoepen h[…]

Golf MK4 1.6SR loopt beroerd

Probleem is opgelost, mocht iemand dit zoeken (net[…]

Helix subwoofer programmeren

Ook ik ben opzoek naar zon dongle hoor graag of ie[…]