VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Algemene topics over Volkswagen
  • Gebruikersavatar
#2826979
Goedendag,

Ik heb een Golf 1.6 uit 2014.

Na een weekje mijn auto uitgeleend te hebben, ben ik daar vandaag weer mee gaan rijden. Echter vond ik het bijzonder warm in de auto, ondanks dat de airco aan stond (Ik rijd namelijk altijd met m'n airco aan in de zomertijden). Ik zag dat de temperatuur aan de passagierskant op 29 stond en aan de bestuurderskant op LO. Na ze beiden op LO te hebben gezet, merkte ik dat de lucht aan de passagierskant warm bleef en aan mijn kant gewoon heerlijke koele lucht. Ik heb er verder mee gereden en ook de auto aan en uit gezet, maar zonder enig verschil.

Weet iemand wellicht waar dit door komt en wat ik er eventueel aan kan doen ? Daarbij moet ik misschien ook vermelden dat ik niet heel handig ben en veel termen ook niet ken. Alvast bedankt voor jullie reacties! :-)
#2826987
Begin met de auto uit te lezen of te laten uitlezen met VCDS, met in bijzonder de HVAC-module...

Gezien je wel koele lucht aan de bestuurderskant krijgt maar niet aan de passagierskant, doet denken aan een stelklep die niet of nauwelijks werkt... kan een defecte stelklep zijn, maar ook een klep die op de een of andere manier gehinderd wordt in zijn werking.

Met VCDS kun je de HVAC-module uitlezen, daar staat dan waarschijnlijk een foutmelding in over die betreffende regelklep. Ook kan je met VCDS de regelkleppen bedienen om te kijken of ze werken of niet.

Je zal zelf niet in het bezit zij n van VCDS, raadpleeg het VCDS-locatie-topic om te zien of er een forumlid bij je in de buurt woont die je auto kan uitlezen.

--> viewtopic.php?t=93030
Na het starten direct afslaan.

Vergeten een foto te maken. Het uitleest systeem g[…]

Auto onlock functie werkt niet.

Accu nog niet gemeten. Deze is nog maar jaar oud e[…]

OEM webshops

Je zou het hier kunnen proberen. Maar voor zoiet[…]

Misschien een gekke vraag....maar accu wel goed? W[…]

ff voorstellen

Welkom. Veel leesplezier gewenst :tu:

Tiguan dashboard lampjes

Het belangrijkste is om als eerste een oliedruk […]

Knipperende alarmlichten

Dank voor de terugkoppeling :tu:

Golf 5 aircoprobleem

Aaaah kijk eens aan. Fijn dat het opgelost is, dan[…]