VWForum.nl

The #1 Online Volkswagen Community

Problemen met Golf I, II, III, Jetta & Vento
door Gewoongijs
#2837988
Hallo allemaal. Hier een trotse bezitter van een VW GOLF III (1H1) 1.4 (44 kW / 60 cv) uit 1992. Sinds een tijdje heb ik het volgende probleem:
Meestal doet de auto het prima, gelijk starten en rijden als een zonnetje. Helaas komt het af en toe voor dat ze niet meer wil starten. Koude of warme motor maakt geen verschil.
Het klinkt alsof de motor aanslaat dus ik laat de sleutel los en de motor valt dan gelijk weer uit. Dit gaat dan gepaard met een sterke benzine lucht in de auto. Ook is het een paar keer voorgekomen dat de toeren uit zich zelf omhoog gaan. De motor geeft dan uit zichzelf gas en naar een beetje spelen met mijn versnellingen en het gaspedaal houd dit dan weer op en rijd ze weer prima. Als dit gebeurt hoor ik dan 1 van de relais knipperen. Dit is het relais met nr1 erop, deze is 'los' geplaatst boven de andere 12 vaste relais. Ik heb deze geprobeerd eruit te halen om te vervangen maar hij zit zo vast als een huis.
De problemen zijn begonnen sinds mijn vrouw een tijd geleden teveel olie had bijgevuld. Dit was via de karter ontluchting in de luchtfilter en carburateur gekomen. Die is goed schoongemaakt en werkt weer naar behoren.
Het probleem is er dus niet altijd maar wel erg vervelend omdat ik de motor gewoon niet meer helemaal kan vertrouwen....
Heeft iemand tips?

Hallo! De beste olie voor een 1.8 20VT motor is s[…]

Welke tuner?

Hallo! Ik persoonlijk ben wel fan van JD Engineer[…]

Inmiddels is mijn Golf 7 1.4TSI ACT (CPTA) alweer […]

Heb een keer met de vakantie in Frankrijk 1000km o[…]

Mistlichten Golf Plus

Ik heb zelf mistlichten gemonteerd op mijn Golf Pl[…]

De ID 3 heeft geen problemen openbare laders en sn[…]

Niemand die hierbij kan helpen?

Beste leden, Ik overweeg om mijn huidige navigati[…]